Una de les costums més boniques i, fins i tot, històriques del Sant Jordi és descobrir qui ha estat el guanyador al premi Millor pa de Sant Jordi 2023. Enguany, els guanyadors s'han emportat aquesta distinció en la categoria professional, d’entre una cinquantena de forners, pastissers i estudiants de tot Catalunya que s’havien presentat al concurs.

✍️ Signatures de Sant Jordi 2023: horaris i lloc de les firmes el 23 d'abril
 

🍴 3 restaurants de Barcelona amb menú especial de Sant Jordi
 

Millor pa de Sant Jordi 2023

Com cada any quan arriben aquestes dates, el Gremi de Flequers de Barcelona ha organitzat el concurs per triar el Millor Pa de Sant Jordi. Més de mig centenar de locals emblemàtics i persones expertes i aprenents del sector, tant professionals com estudiants, s’han presentat a la sisena edició d’aquest concurs organitzat per l’Obra Social Ernest Verdaguer de Panàtics i que sempre se celebra els dies previs de la diada de Sant Jordi.

millor pa de sant jordi forn de sant josep INSTAGRAM
Enguany s'ha celebrat la sisena edició del concurs / Foto: Instagram

Una fleca centenària s'endú el primer premi

El Forn Sant Josep, ubicat al número 98 del carrer de Roger de Llúria i amb Emili Feliu al capdavant, ha guanyat el primer premi en la categoria professional. El jurat ha valorat l’aspecte exterior, la forma, el dibuix de les barres característiques, el gust, la qualitat dels ingredients i la textura del pa fet en aquest establiment de la Dreta de l’Eixample que va obrir les portes per primer cop el 1913, ara fa 110 anys.

El segon premi ha estat per a Marc Martí Griño, del Forn Artesà Prades (Prades, Tarragona) i el tercer ha recaigut a Jesús Vidal Ball, de Forn Nostre de Canet de Mar (Canet de Mar, el Maresme). Per la seva banda, a la categoria d'escoles, la vencedora ha estat Laia Mie, de l'Escola d’Hoteleria i Turisme de Barcelona (EHTB).

concurs millor pa de sant jordi
Els guanyadors del VI Concurs del Millor Pa de Sant Jordi / Foto: Instagram

110 anys d'història del Forn Sant Josep

El Forn Sant Josep va néixer a Barcelona el 1913. Al llarg d'aquest segle i escaig ha aconseguit establir una forta confiança amb molts restaurants de la ciutat comtal. Aquesta fleca significa perseverança i qualitat, dos valors que han treballat al llarg de molts anys per, ara, poder gaudir d'aquest reconeixement i fama. Per cert, un producte estrella de l'establiment, segons asseguren tots els veïns de la zona, és el pa d'aigua i, també, el pa d'olives de Kalamata. I perquè tot plegat sigui sinònim d'èxit, impera el treball en equip, la paciència, una massa mare i una farina de qualitat i, sobretot, molta dedicació i amor.