La carnisseria Codina ha guanyat el premi a la millor botifarra d'ou del 2023. La botiga ubicada a Taradell, Osona, ha rebut aquest guardó que premia un model de negoci familiar i d’ofici de cansaladers. Es tracta d'una carnisseria fundada el 1989 de la mà de Bartomeu Codina i Maria Teresa Ricart. Actualment, la regenta la segona generació de la família, en Xevi Codina i l'Anna Codina. ElNacional.cat ha pogut entrevistar el copropietari Xevi Codina que s'ha mostrat molt orgullós per rebre aquesta distinció que recompensa el treball i la dedicació familiar.

Una carnisseria amb molts premis i distincions

El concurs de millor botifarra d'ou se celebra anualment a Catalunya. La del 2023 ha suposat la 8a edició del format, un concurs que es va iniciar el 2015. La carnisseria Codina ha competit contra 56 carnisseries, xarcuteries i empreses petites de tot el territori català. El títol de millor botifarra d'ou del 2023, però, no és l'únic premi que ostenta aquesta carnisseria de Taradell, situada al carrer de Sant Sebastià, número 28.

En edicions anteriors havien guanyat distintius o mencions especials a la categoria de botifarra d'ou singular, és a dir, de gustos diferents i especials. L'any 2019 va guanyar en aquesta categoria amb una botifarra d'ou, dàtil i ametlles. El 2021 amb una botifarra d'ou i carxofes i pernil ibèric. Finalment, el 2022 va guanyar per tercer cop aquesta categoria amb una botifarra d'ou i pernil d'ànec i figues. L'únic requisit per presentar-s'hi consisteix a formar part del gremi de carnissers, cansaladers i xarcuters de Catalunya.

L'edició de l'any passat, la carnisseria Codina va quedar en segona posició a la categoria principal, la de la botifarra d'ou tradicional. Aquest any, doncs, han escalat la posició que els faltava i han assolit l'esglaó de més amunt. No és el primer cop que la família Codina rep un premi, perquè aquesta carnisseria va guanyar el 2018 el concurs a millor llonganissa de Catalunya.

Un gran bagatge familiar

Amb un bagatge familiar, a Can Codina s’hi elaboren tota mena d’embotits curats i cuits seguint sempre les receptes tradicionals de la nostra terra.​ Cuidant cada etapa del procés fins al mínim detall, en surten productes amb el gust dels bons paladars. La bona qualitat de les matèries primeres, juntament amb una llarga experiència els ha permès aconseguir un prestigi en el sector, acompanyat sempre d’un treball intens i rigorós en tots els seus productes. La combinació de processos artesans amb la utilització de maquinària d’última tecnologia en l’envasat i la conservació, els ha facilitat oferir al llarg dels anys una àmplia gamma de productes del sector de l’embotit.​