Què et pot passar al cos si menges un iogurt natural cada dia?  Quines propietats té? Quin és el límit? D'entrada, menjar iogurts ajuda a prevenir el càncer de còlon, redueix el colesterol, és bo per a la flora intestinal (ajuda a restaurar-la després d'un tractament antibiòtic), millora la salut dels ossos... Els iogurts més saludables tenen pocs ingredients. Revisa sempre les etiquetes per saber si porten sucres afegits. Llegeix aquest article si vols descobrir les propietats impactants del iogurt natural.

Iogur natural sense sucre Foto Pexels
Què passa si mengem un iogurt natural cada dia? / Foto: Pexels

El iogurt, un autèntic medicament natural

Els iogurts de més qualitat són els naturals sense sucre. Segons diversos nutricionistes, els més bons porten pocs ingredients: només estan fets amb llet (de l'animal que sigui) i ferments làctics. Per anar bé, com a molt, han de portar cinc grams de sucre per cada 100 grams de iogurt. Aquesta quantitat equival al sucre natural que porta el iogurt (la lactosa). Els iogurts porten proteïnes extraordinàriament bones per al nostre organisme. Consumir-los diàriament aporta entre el 25 i el 30% de la calç que necessiten els ossos, i contenen altres minerals, com el zinc, el magnesi o el fòsfor. Són molt rics en vitamina D i també porten vitamina A, E, B1, B2, B3, B6, B9 i B12. A més, aporten triptòfan, que ajuda a començar el dia amb més energia. Si mengem iogurt a la nit, ens ajudarà a dormir molt millor.

Iogurt natural amb maduixes Foto Pixabay
Menjar iogurt natural sense sucre i amb maduixes és boníssim per a la salut / Foto: Pixabay

Menjar dos iogurts al dia és ideal per a la salut

Els iogurts ajuden a millorar la digestió, a combatre la diarrea i a reduir les flatulències. Si en mengem sovint, tindrem sensació de sacietat i, per tant, ens ajudarà a no picar tant entre hores i a menjar més moderadament. El iogurt natural també ajuda a reduir el mal alè, les càries i els problemes de les genives, segons demostren diversos estudis. No hi ha cap problema en menjar-ne un o dos al dia (de fet, al contrari, perquè és boníssim per a la salut). El nombre ideal depèn, també, de la resta d'aliments làctics que mengem. Molts nutricionistes recomanen consumir entre dues i tres racions de làctics al dia (iogurts, llet i formatges). Passar-nos de la ratlla, com en tot en la vida, no és recomanable. Queda clar, però, que menjar iogurts naturals sense sucre és molt bo i ajuda a prevenir diverses malalties.

Nous la Gourmeteria
Què et pot passar si menges cinc nous cada dia?

Què et pot passar si et menges cinc nous al dia?

Què et pot passar si menges cinc nous cada dia? D'entrada, si en menges cinc al dia (25 grams), el teu organisme aconseguirà el 91% de l'omega-3 que necessita. Milloren i preveuen problemes cardiovasculars, ajuden a regular el colesterol i els triglicèrids, porten molts antioxidants i, al contrari del que sembla, en alguns casos són ideals per a perdre pes. Si vols saber totes les propietats de les nous, clica aquest enllaç i et sorprendràs.