Un dels aliments més saludables que existeixen sense cap dubte són els fruits secs. Consumir-los regularment ens ajuda, entre altres coses, a prevenir l'aparició de malalties cardiovasculars o a millorar l'aparell circulatori. Són aliments energètics que ens aporten proteïnes, vitamines, minerals, greixos bons... però hi ha diversos factors que ens alerten a gaudir d'ells amb moderació. Així que, quants fruits secs puc consumir al dia? Tot depèn del fruit sec que mengis. Per sort hi ha una gran varietat de fruits secs on escollir i hem d'adaptar les recomanacions a cada tipus, a les necessitats del nostre cos i als gustos personals.

🥜 Els 4 fruits secs amb més proteïnes

 

Les castanyes, excel·lent opció de tardor

Pots aprofitar els beneficis de les castanyes, les nous i les avellanes, tres dels fruits secs que més es consumeixen en aquesta època de l'any. A més, ara a la tardor les castanyes estan en el seu moment àlgid: les pots trobar sense problemes a qualsevol supermercat. Entre tots aquests fruits secs, n'hi ha prou amb menjar sis castanyes, cinc nous o unes vint avellanes al dia. Encara que els fruits secs és millor menjar-los crus, ja que en torrar-los perden part de les seves propietats, farem una excepció amb les castanyes i les courem​ a casa per treure'ls el màxim profit. A més, sens dubte són més agradables al paladar. Un altre fruit sec bastant habitual al mercat i supermercat són els cacauetsAmb només 12 al dia reduirem la pressió arterial, mantindrem estables els nivells de sucre en sang i ens estarem protegint davant de possibles malalties del cor o càncer de còlon. És un aliment sadollant que es pot menjar entre hores, però amb compte perquè conté més grasses que altres fruits secs.

🌰 Les castanyes, ideals per a la teva salut i bellesa

 

Castañas. Font: Pexels
Castanyes / Foto: Pexels

El festuc, 49 al dia

Potser has sentit parlar alguna vegada dels 49 festucs al dia. El recomanable és menjar uns 30 grams per gaudir de la seva aportació energètica, les proteïnes que reforçaran el nostre esquelet i els músculs, o dels antioxidants que ens ajudaran a mantenir una pell jove, fora de perill dels radicals lliures. Són rics en fibra, que ajuda a cuidar el trànsit intestinal; però el millor és que són rics en greixos saludables i és l'únic fruit sec lliure de greixos saturats, molt nocius per a l'organisme. Si canviem el festuc per l'ametlla també es recomana consumir uns 30 grams al dia, que equival a unes 10 o 12 unitats.

Pistatxo. Font: Pixabay
Festucs / Foto: Pixabay

A quina hora és millor menjar fruits secs?

Realment, podem gaudir dels fruits secs a qualsevol hora. Pots afegir pipes a les teves amanides, el mateix passa amb les nous; es poden menjar amb els cereals de l'esmorzar, a mig matí, a la tarda... Aquesta última és una opció molt interessant, ja que en ser un aliment sadollant, berenar fruits secs t'ajudarà a arribar amb menys gana a la nit, afavorint així un sopar lleuger i més equilibrat. Més enllà de les amanides, hi ha qui incorpora els fruits secs a les postres i pans fets a casa, o a les salses. Sigui com sigui, un consum regular de fruits secs et permetrà treure partit de tots els seus nutrients i els beneficis que tenen per al nostre organisme, ajudant-te a sentir-te millor i, el més important, sense que aquest consum moderat es reflecteixi a la bàscula, ja que són molts els que creuen que menjar fruits secs engreixa. Si ets vegetarià, no oblidis que estàs davant d'un dels millors substitutius naturals dels nutrients que proporcionen la carn i el peix.