Els fruits secs, i aquí incloem les castanyes, són coneguts per les seves propietats nutritives i per tots els beneficis que aporten al teu organisme. A més, la nostra bellesa també surt ben parada si les prenem, ja que són bons per a la pell, els llavis o el cabell. També són efectius per a la salut, pel fet que t'ajuden a mantenir-te en forma i a mantenir els nivells d'energia. Tots aquests beneficis es troben en les castanyes, un dels fruits secs per excel·lència de la tardor.

🌰 Castanyes a Barcelona 2022: mapa amb totes les parades

 

Les castanyes, recomanables per a la salut i bellesa

Per a moltes persones les castanyes són del més esperat d'aquesta època del calendari. Amb el pas dels anys, han passat a ser fins i tot una icona tardoral, amb la qual cosa el seu consum està més que estès al nostre país.

Castañas
Castanyes / Foto: Unsplash

Si ets d'aquelles persones que ja està esperant les castanyes amb ànsia, a continuació, t'expliquem alguns dels beneficis que ens aporta aquest aliment.

Les castanyes redueixen el colesterol

  • La fibra que contenen les castanyes ajuda a reduir el colesterol per mantenir l'organisme sa. A més, aquesta fibra també fa que sigui un fruit positiu per al teu trànsit i per a la digestió.
  • A causa del seu alt contingut en vitamina B i fòsfor, es converteix en un aliment ideal per protegir el sistema nerviós.
  • Les castanyes, a més, contenen triptòfan, un aminoàcid essencial que combat l'insomni i és ideal per a aquelles persones a les quals els costa agafar el son.
  • Pel seu alt contingut en potassi, està recomanada per a trastorns renals.
  • Resulten molt recomanables per a persones amb problemes de diabetis en posseir hidrats de carboni d'absorció lenta, per la qual cosa no produeix hiperglucèmies.
  • També és beneficiosa per a esportistes o vegans per la seva gran quantitat d'aminoàcids essencials.
  • Les castanyes són molt beneficioses per a les dones embarassades, ja que ajuden a tenir prou energia i bons nivells de vitamines i àcid fòlic. També contribueixen a augmentar la secreció de llet.
Castañas Asadas
Castanyes cuites / Foto: Unsplash

Consumir sempre amb moderació

👉 Castanyes: el pica-pica més saludable de la temporada

👨‍🍳 Com coure castanyes a casa? 3 idees fàcils i ràpides al microones, al forn i bullides

 

S'ha de remarcar que les castanyes s'han de consumir amb moderació, com gairebé tot el que ingerim, perquè els seus hidrats de carboni poden ser difícils de digerir i més encara si se les consumeix crues. La manera menys indigesta de consumir les castanyes és coent-les i traient la pell de l'interior. D'aquesta forma, ajudem el nostre aparell digestiu en la seva tasca de processar els aliments. I si ja t'estàs preguntant com menjar-les aquest any, tingues en compte que es poden realitzar conserves, dolces, i moltes altres receptes, o bé guardar-se crues, sense pelar, fins i tot congelades, durant diversos mesos perquè en puguis gaudir tot l'any. Esperem les teves receptes aquesta tardor per inspirar-nos amb un aliment tan particular com són les castanyes!