Encara que aquest tipus de coses se solen patir en silenci, per pudor, cal dir clarament que el restrenyiment és una dolència incòmoda. Un problema que cal tractar i sobretot prevenir. A més, hi ha moltes maneres naturals de solucionar-lo i una de les més eficaces és menjant kiwi.

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

El restrenyiment és un problema que cal tractar i sobretot prevenir

Sabeu de sobres que el kiwi és una fruita bona per a tothom. Té multitud de propietats beneficioses per al cos i una d'elles és el seu alt contingut en fibra. Presa sobretot en dejú, és una de les més eficaces per combatre el restrenyiment. El kiwi conté fibra soluble i insoluble que li confereix fortes propietats laxants. La fibra prevé el restrenyiment i millora el trànsit intestinal, a més conté un enzim anomenat actinidina que ens ajuda a fer la digestió.

Kiwi
Kiwi / Font: Unsplash

Quanta fibra hem de consumir al dia?

L'American Dietetic Association recomana que els homes menors de 50 anys consumeixin 38 grams de fibra per dia, mentre que les dones menors de 50 anys haurien de consumir 25 grams. Després dels 50 anys, la quantitat diària recomanada és de 30 grams per als homes i de 21 grams per a les dones. Un kiwi mitjà té un total de 2 grams de fibra, composta per formes solubles i insolubles. El nord-americà mitjà, que consumeix una dieta rica en aliments refinats i processats que normalment no tenen fibra, no consumeix suficient quantitat d'aquesta. Agregar kiwi a la teva dieta, juntament amb altres fruites, hortalisses, llegums i cereals integrals, pot ajudar-te a obtenir prou fibra per alleujar i prevenir el restrenyiment.

Quines són les causes del restrenyiment?

Per a la majoria de les persones, el restrenyiment comporta una o algunes de les situacions següents:

  1. Poca freqüència de deposicions (normalment menys de tres a la setmana).
  2. Excrements durs o petits i irregulars.
  3. Excrements massa durs com per expulsar-los sense esforç.
  4. Deposicions doloroses.
  5. Sensació d'evacuació insuficient després d'una deposició.
Estreñimiento
Restrenyiment / Font: Unsplash

Aquests símptomes apareixen bé perquè l'intestí gruixut (còlon) absorbeix massa aigua, o bé perquè les contraccions musculars del còlon són lentes o alentides. Com a conseqüència, es formen excrements durs i secs que són difícils d'expulsar i que, normalment, són el resultat de no ingerir suficient fibra, de no beure prou aigua i de no fer prou exercici.

Així que, a què estàs esperant? Prova d'afegir dos kiwis a la teva dieta diària per combatre el restrenyiment i millorar la teva salut digestiva.

Consells ràpids contra el restrenyiment

  • Porta una dieta equilibrada i saludable, plena d'aliments rics en fibra com les fruites i verdures.
  • Beu abundant aigua
  • Fes exercici amb regularitat (diàriament, si és possible
  • No facis mai cas omís de la necessitat de defecar.
  • Pren el teu temps per defecar.