El xef i presentador de MasterChef, Jordi Cruz, ha sorprès aquesta setmana amb unes declaracions que han generat un ampli debat a les xarxes socials. En una entrevista al programa Versió Estiu de RAC1, conduït per Pere Mas, ha assegurat que, des del seu punt de vista, “el millor restaurant del món és el McDonald’s”. Una afirmació que, tot i el seu to provocador, ha justificat amb arguments tècnics sobre la gestió, la seguretat alimentària i la regularitat d’aquesta cadena internacional.
Les paraules de Jordi Cruz sobre McDonald's que no deixaran indiferent ningú
Sense cap mena de complex, el cuiner ha reconegut: “Sí, jo vaig a llocs de menjar ràpid i no me n’amago”. Ha remarcat que, segons ell, “no és pas dolent el menjar de McDonald’s”, i que molts dels tòpics sobre aquest tipus d’establiments són infundats. “Això ho diu la gent, però no és cert”, ha dit en referència a la creença que les hamburgueses o el menjar que s’hi serveix és de baixa qualitat. Per al tres estrelles Michelin, la definició d’un restaurant va més enllà del concepte gastronòmic elitista: “Què és un restaurant? Un lloc on donen de menjar, que ho han de fer molt regular tot sempre i sempre han de donar el mateix i han de fer calés”. En aquest sentit, ha defensat que McDonald’s és la cadena amb més regularitat i seguretat del món, amb capacitat per oferir el mateix producte a qualsevol punt del planeta.
Pel que fa a la qualitat, ha estat clar: “Que el menjar és dietèticament imperfecte, sí, però no en mengis cada dia. Que potser no és el millor del món? Doncs no. Que està bo el menjar que donen? Sí, això ja t’ho asseguro ara”. El cuiner ha insistit que l’empresa sap com elaborar les seves hamburgueses per evitar riscos sanitaris: “Han de ser molt fines i socarrimades perquè sigui impossible que hi hagi una intoxicació com, per exemple, que quedi cru”.
Un altre punt que ha destacat és la uniformitat global de la cadena: “Tu te’n vas a qualsevol lloc del món i aquella hamburguesa és la mateixa a tot arreu”. Per ell, aquest és un mèrit logístic i de control de qualitat que pocs restaurants poden igualar.
Malgrat les seves paraules d’elogi, el cuiner ha deixat clar que no és el seu establiment preferit ni el que recomanaria als clients del seu restaurant de cuina d’autor. Així i tot, hi acudeix de tant en tant per motius personals: “De tant en tant hi vaig perquè a la meva dona li encanta sobretot”. De fet, ha revelat una petita rutina familiar: “Hi ha un dia a la setmana que em fa escollir entre la pizza o l’hamburguesa d’aquesta mena de cadenes de menjar ràpid. No sempre triem el mateix, és clar”. Les declaracions han estat recollides per RAC1, que n’ha difós el vídeo a les xarxes socials, generant comentaris que denoten una sorpresa majúscula amb les paraules del xef català.