L'escarola és una verdura que, igual com la majoria de vegetals, es caracteritza per una baixa aportació calòrica però que tanmateix, conté una gran quantitat d'aigua, vitamines i minerals. A més, la fulla de l'escarola conté una substància anomenada intibina, responsable del seu sabor amarg però també de les seves propietats digestives.

En la seva composició trobem:

  • Minerals, destacant el seu contingut en potassi, magnesi, calci, ferro i zinc.
  • Són destacades la Vitamina C pel seu gran poder antioxidant i la provitamina A. També trobem vitamina B1, B2 i vitamina K.
  • El seu contingut en folats en proporció valorable augmenta les seves propietats.
Escarola
Escarola / Font: Unsplash

Quines propietats podem destacar?

  • Estimula la gana i millora la digestió.
  • Gràcies als folats, ajuda a la producció de glòbuls vermells i glòbuls blancs. També, per la riquesa en l'esmentada vitamina, l'escarola és molt recomanable per a l'embaràs i lactància, ja que intervé en la producció en la síntesi de material genètic i en la formació d'anticossos.
  • Millora la salut del cabell, ungles, pell, ossos i dents.
  • Prevé malalties cardiovasculars i ajuda la coagulació sanguínia.
  • Prevé malalties degeneratives.
  • Prevé i tracta problemes de visió.
  • Aporta gran hidratació al cos.
  • Recomanable en anèmies per dèficit de ferro.

Com diem, l'escarola té un sabor amarg molt característic, però que pot frenar moltes persones a l'hora de consumir-la i, per tant, d'aprofitar tots els beneficis. És per això que volem veure un parell de maneres per treure aquesta amargor.

L'escarola es converteix en una verdura més que recomanable per a tots els que ens agrada tenir una alimentació sana

Treure l'amargor de l'escarola amb aigua

Una de les maneres més simples de treure l'amargor de l'escarola en gran manera i millorar molt el seu sabor és utilitzant l'aigua. Submergeix l'escarola en aigua calenta, sense que estigui bullint, durant 2 minuts. Després retira-la i porta-la a un bol amb aigua bastant freda, on l'hauràs de deixar reposant 5 minuts.

El canvi de temperatura ajudarà que aquest vegetal perdi part de la seva amargor i pugui ser gaudit molt millor.

Treure Amargor Escarola
Treure Amargor Escarola / Font: Unsplash

Treure l'amargor de l'escarola amb llet

Un altre truc per treure l'amargor de l'escarola és utilitzant la llet. Simplement hauràs de submergir aquesta verdura en un bol ple de llet i deixar-la allà durant 30 minuts. Després retira i renta amb aigua abans de consumir, veuràs com el seu sabor amarg s'haurà perdut en gran manera resultant perfecta com a ingredient de les teves amanides.

Com veieu, gràcies a totes aquestes propietats, l'escarola es converteix en una verdura més que recomanable per a tots els que ens agrada tenir una alimentació sana, i a més, ara sense l'excusa de l'amargor per a aquells als que aquesta característica no els convenci.