Arriba el cap de setmana i això vol dir que Catalunya es torna a omplir de fires gastronòmiques per a tots els gustos. Petites fires de vins, mercats de producte i altres esdeveniments de primer nivell, com la Mediterranean Gluten Free Forum, omplen casa nostra de propostes gastronòmiques d'allò més engrescadores. 

 

Mediterranean Gluten Free Forum - Barcelona

La fira Mediterranean Gluten Free Forum és un espai 100% sense gluten i totalment apte per a persones amb celiaquia i sensibilitat al gluten no celíaca que persegueix dos objectius clau. D'una banda, donar visibilitat al col·lectiu celíac i convertir Barcelona en la capital europea de productes i dieta sense gluten. De l'altra, pretén incrementar l’adhesió a aquest tipus de dieta per part de les persones amb celiaquia i crear cohesió de grup i fomentar el sentiment de pertinença al col·lectiu celíac.

Aquesta edició comptarà novament amb una setantena d’estands de productes sense gluten, xerrades, conferències, show cookings i activitats infantils relacionades amb el món sense gluten. També es duran a terme diverses activitats durant els dos dies de la fira, com ara les xerrades amb títols com: "El meu fill/a té celiaquia, com el pot afectar socialment i emocional? Què puc fer com a pare/mare?”, xerrada de la doctora en psicologia Gentzane Carbajo, o un show cooking amb Jordi Esteve, xef del restaurant Nectari i abanderat de l’Associació.

📍 Museu Marítim, Barcelona
📅 25 i 26 de maig

Ambient a la fira Gluten Free Barcelona
Ambient a la Mediterranean Gluten Free. / Foto: MGF

Taste It - Barcelona

El festival Taste-It és una iniciativa de gastronomia italiana que pretén acostar la tradició i el receptari regional d'Itàlia als amants d'aquesta gastronomia. La intenció dels organitzadors, la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona i el Consolat d'Itàlia a Barcelona, juntament amb l'Institut Italià de Cultura, és fer pedagogia a través de la gastronomia. Es tracta de la sisena edició d'una fira que no només dona visibilitat als productes culinaris, sinó que és una finestra a moltes altres manifestacions culturals com la música o el teatre.

La fira s'ubicarà a la Terminal Grimaldi del Port de Barcelona, espai que acollirà les diferents actuacions, carpes i zones de degustació que es podran gaudir durant tot el dia 25. Una oferta de restauració que comptarà amb diferents plats que oscil·laran entre els sis i els nou euros.

📍 Terminal Grimaldi, Barcelona
📅 25 de maig

Plans By Sicus - Tarragona

Un dia a la setmana, la finca d'Els Plans obre per oferir la possibilitat de conèixer els vins del celler, adquirir ampolles per emportar o bé per beure-te-les allà mateix. Si optes per la segona opció, estaràs envoltat de natura, bones vistes i música. Un ambient que, a més, compta cada setmana amb un restaurant diferent que porta la seva cuina amb format per emportar i permet l’opció de gaudir-ho allà mateix o allà on vulguis. Un lloc on sentir-te com a casa, un concepte informal que en realitat no és un restaurant i que no té taules, ni coberts, ni reserves i no permet portar menjar o beguda comprat fora de la mateixa finca. L'experiència es pot gaudir cada divendres en horari de 19 h a 00 h. 

📍 Finca Els Plans - Tarragona
📅 24 de maig

Guanyador The Champions Burger - Barcelona

Aquest cap de setmana s'anunciarà l'hamburguesa guanyadora de The Champions Burger Barcelona, un concurs que busca la millor hamburguesa de l'estat. El públic assistent a la fira fins al pròxim diumenge serà qui decideixi, a través dels seus vots, quines són les hamburgueses barcelonines que es classifiquen per a la final estatal. Encara hi ets a temps!

📍 Fira de Barcelona Montjuïc, Barcelona
📅 Fins al 26 de maig

Festival COTA de vins d'altura - Mediona

Torna el Festival COTA, el primer festival de vins d'altura que enguany arriba a la sisena edició. Una fira que realça els vins d’altura, de raïm cultivat a partir de la cota 500, en un format familiar on s’uneix la passió pel vi, la gastronomia, la bona música i el territori. Un esdeveniment a l’aire lliure que també incorpora música en directe al llarg de tot el dia, una proposta gastronòmica i tastos dirigits enmig de la vinya.

📍 Mediona (Alt Penedès)
📅 25 de maig

Ganxet Pintxo de Primavera - Reus

Arriba la 23a edició del Ganxet Pintxo de Primavera, la ruta de tapes de Reus que comptarà amb la participació de diversos establiments que oferiran creacions en les quals els productes locals de qualitat, vinculats a la realitat territorial de la zona, hi tenen un pes específic molt important.

📍 Reus (Baix Camp)
📅 Fins al 26 de maig

Mossades Medievals - Balaguer

Si t'agrada el menjar ancestral i la cultura medieval, aquesta és la teva fira. Mossades Medievals de Balaguer és una ruta de tapes per la capital de la Noguera que recupera alguns dels sabors i tècniques medievals més icònics. Els establiments que oferiran propostes gastronòmiques d'aquest tipus són: Bàrbar, Nomad Bike&Coffee, Niu Cup, Sant Jordi, Lo Bistró de Cal Pepito, Foc Lent, 1900, Tito, Les Tres Bruixes i La Rosaleda.

📍 Balaguer (Noguera)
📅 Fins al 26 de maig

D Vins - Agramunt

D Vins, la Mostra de Vins i Caves de Proximitat, va néixer el 2013 a Agramunt amb la voluntat de posar a l’abast del públic les degustacions de productes vitivinícoles de la D.O. Costers del Segre. En aquesta edició hi haurà expositors al Passeig del Sió –marc natural emblemàtic de la Vila– un espai acollidor que, com en un gran celler-aparador natural, oferirà els seus vins i caves a un públic encuriosit i disposat a descobrir els productes que en aquest moment s’elaboren a les comarques de ponent. L'horari d'obertura al públic serà de 17:30 h fins a mitjanit.

📍 Agramunt (Urgell)
📅 25 de maig

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!