La Fira Àpat, que va començar dissabte 8 d’octubre a la Cúpula Events del centre comercial Arenas de Barcelona, tanca avui dilluns. Àpat, la fira de productes de proximitat catalans, és l'únic esdeveniment enfocat a professionals del canal Horeca i es presenta amb una visió futurista, dirigida a les tendències dels aliments de proximitat. Sergi de Meià, xef d'avantguarda creatiu català, ha estat l'encarregat de ser el padrí de l'esdeveniment, així com participant en l'edició d'enguany. Aquesta setena edició de la fira, que té l'objectiu d'impulsar la proximitat i promoure l'agricultura sostenible, a més d'altres modalitats de consum i produccions sostenibles, ha disposat de més de 100 expositors de sectors de tota mena, com el d'olis, làctics i vins, i ha proposat als visitants un programa d'activitats renovat.

Fira Àpat
Fira Àpat

Activitats destacades

Durant els tres dies de la Fira Àpat, s'organitzen tot tipus d'activitats i tallers dirigits a professionals del sector i oberts al públic general. Entre aquests hi ha el taller de cuina de temporada realitzat pel xef Sergi de Meià, padrí d'aquesta edició. També s'han ofert masterclass de tota mena, així com showcookings i tastos. A més, en aquesta nova edició de la fira, s'ha celebrat una trobada de bloguers i influencers de proximitat, a la qual hi han assistit figures destacades com la Marta de Vi i Companyia i Clipster Chef, amb la finalitat de poder crear sinergies i compartir opinions sobre el sector gastronòmic. Les activitats que proposa la fira volen visibilitzar els productes de proximitat de Catalunya per al sector de l'hostaleria i ajudar així a impulsar els seus negocis.

FiraApat 2
Fira Àpat

Novetats en les activitats: la Fira Àpat Experience

Com a novetat, s'ha presentat la Fira Àpat Experience, una experiència enfocada a l'educació sobre els productes de proximitat que va dedicada a professionals i escoles de formació. L'acte se celebra el dia 10 d'octubre, coincidint amb l'últim dia de l'esdeveniment, i comptarà amb activitats específicament enfocades a professionals i escoles de cuina. Entre les diverses activitats que es duran a terme en aquesta experiència, hi ha el taller de cuina de temporada que impartirà Sergi de Meià, una masterclass de vins i una de disseny gastronòmic. La Fira Àpat està activament implicada en la professionalització i millora del sector de l'hostaleria i aquesta nova experiència contribueix a la seva implicació en el sector.

Fira Àpat impulsa la proximitat i promou l'agricultura sostenible

Des de la Fira Àpat, estan compromesos a col·laborar per assolir els objectius establerts en l'Agenda 2030. És per aquesta raó que la fira treballa per promoure l'agricultura sostenible, així com modalitats de consum i producció sostenibles, impulsant els productors innovadors que cooperen amb aquests mateixos propòsits, així com projectes liderats per dones. A més de l'edició de la Fira Àpat celebrada a Barcelona els dies 8, 9 i 10 d'octubre, també se celebrarà la segona edició de la Fira Àpat a Tarragona els dies 25, 26 i 27 de març del 2023 al Palau Firal i de Congressos de Tarragona.

Sobre Fira Àpat

La Fira Àpat és l'únic punt de trobada on productors i elaboradors de productes catalans poden presentar cada any els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals. La fira, que es defineix com el present i el futur del sector de l'alimentació catalana, disposa de més de 100 expositors i un renovat programa d'activitats de tota mena.