La ‘Gran Gala de la Pastisseria 2024’ ha reunit aquest diumenge més de 350 persones vinculades a l’ofici pastisser de tot el país. Es tracta de la festa anual del sector que celebren de forma conjunta els gremis de Barcelona i Girona i que vol posar en valor l’ofici i reforçar la cohesió dels professionals de la pastisseria artesana. Durant la gala s’han lliurat una dotzena de reconeixements especials a pastissers i pastisseres de les dues demarcacions.

Premis de la Gran Gala de la Pastisseria

Les famílies Puigdemont (Amer, La Selva) i Brugués (l'Estartit, Baix Empodrà) han estat reconegudes amb el premi a la trajectòria professional. D’una banda, els Brugués, que tenen pastisseria pròpia des de fa 46 anys amb Josep Brugués a l’obrador i la seva esposa, Joaquima Parés, al taulell. De l'altra, la pastisseria Puigdemont, que va néixer com a botiga d’ultramarins, però va acabar especialitzant-se en dolços artesanals. Els premis Alumni de l'Escola del Gremi de Pastisseria de Barcelona i Pastissers Emprenedors també han anat a la província de Girona. Ruth Gou i Jordi Reverter i Anna Negre respectivament han rebut els guardons.

Si ens movem a Barcelona, la Gala ha atorgat un reconeixement especial a la família Escribà, amb cinc generacions de pastissers que han estat pioners i són un estendard de la pastisseria barcelonina, símbol d'un ofici a la ciutat, al país i internacionalment. Taula Dolça ha rebut el premi a millor Projecte Innovador, un col·lectiu de tretze pastissers i amics de la comarca d'Osona units per la seva passió per l’ofici. David Pérez Blaya ha rebut el reconeixement al Relleu Generacional per agafar el testimoni d'El Cigne, la pastisseria de Llavina de Centelles (Bages) fundada l’any 1964 pel seu avi. Tejasvi Chandela i Bruno Andreoletti han rebut la Medalla d'Or Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, i finalment, Toni Soler ha rebut el Premi al Personatge més dolç.

Un àpat de luxe

Després del lliurament de guardons, els assistents han pogut gaudir d’un sopar - còctel a la Fundació Escola de Pastisseria del Gremi i Museu de la Xocolata de Barcelona, amb les propostes de grans xefs com Paco Roncero; Jordi Vilà (Alkímia); Nil Dulcet (Compartir); Hugo Muñoz (Ugo Chan); Roberto Martínez (Tripea); Evaristo Triano o Ernesto Ventós (EVGastro). Les postres han anat a càrrec dels pastissers Jordi Roca; Tejasvi Chandela; Bruno Andreoletti; Jesús Tolosana i Raül Bernal. L’acte ha comptat amb el patrocini de Calidulce, Farines Ylla i Ponthier i la col·laboració d’Alhambra; Baluard; Cart Service; Vinemp; Torrons Mullor; Barry Callebaut; Jose Llopart; Mas Uniformes; Vilbo-Dulcypas; Puratos; Dasluz; Run Design i Elefante.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!