Nou repte, noves il·lusions i nova proposta gastronòmica damunt la taula. Esperit Roca neix per la voluntat dels tres germans d’aportar la seva visió dels paisatges, de destil·lar-los i de brindar-ne una nova mirada líquida.  És la concreció de la recerca durant els darrers set anys, en què s’han desenvolupat multitud de begudes servides a El Celler de Can Roca com a maridatge, aperitiu o sobretaula. Des d’aiguardents, licors destil·lats i macerats, vins fortificats, fermentats de fruites i llegums o cerveses.

La cuina líquida per encapsular el paisatge

La posada en llarg d'Esperit Roca suposa concretar un llarg projecte que va néixer amb la vocació d'encapsular el paisatge, partint de la cuina líquida d'El Celler de Can Roca, per posar-lo a l'abast del públic en general, no només dels que visiten el restaurant. "La cuina líquida surt d’El Celler de Can Roca per escampar el plaer de la conversa amb unes gotes d’esperit de vida lenta, natural, valuosa", anuncia Josep Roca.

Esperit Roca és la concreció de la recerca durant els darrers set anys, en què s'han evolucionat les begudes servides a El Celler de Can Roca

Esperit de Cacau
Esperit de Cacau

Per comprendre el seu entusiasme en la presentació d'aquesta nova línia gurmet, cal saber que la passió espirituosa del responsable de l'apartat líquid d'El Celler ve de lluny. "L'univers dels aiguardents i els licors sempre em va fascinar. Des de petit, al bar dels nostres pares, viatjava a països imaginaris contemplant les etiquetes de les begudes destil·lades. I ara visc amb gran il·lusió l'oportunitat de compartir naturalesa líquida, paisatges embotellats i recuperar memòria antiga", declara Josep Roca sobre aquest projecte.

"La cuina líquida surt d’El Celler de Can Roca per escampar el plaer de la conversa amb unes gotes d’esperit de vida lenta, natural, valuosa"

Així, el catàleg d’Esperit Roca, inicialment inclou dues sèries diferenciades. S’ha plantejat una selecció de productes singulars valuosos per començar a mostrar el projecte més enllà del restaurant i compartir-los amb un públic més ampli.

Les Sèries Paratge i Cacau

La Sèrie Paratge és l’essència i l’eix vertebrador del projecte on paisatges amb una significació especial per als germans Roca inspiren totes i cada una de les propostes: inicialment la Ginebra de Te de Roca i l’Aiguardent de Garrofa. En un futur arribarà el Vi amb Arrels, un vi aromatitzat que completarà la tríada de productes de sortida. La Sèrie Paratge neix amb la voluntat d’expandir-se amb un ventall creixent de begudes que s’anirà descobrint a poc a poc.

Ginebra de Te de Roca
Ginebra de Te de Roca

La Sèrie Cacau connecta amb Casa Cacao, la fàbrica de xocolata d'El Celler de Can Roca. La constitueixen tres begudes que fan brillar el cacau des d’una perspectiva líquida: la Ginebra de Cacau, l’Esperit de Cacau i el Licor de Cacau. A través dels paisatges i les espècies botàniques que els componen, proposen una constel·lació de productes que enllaça amb els licors d’herbes dels temps d'antuvi, d’un país amb una tradició de vins i licors i d’alegres i dialogades sobretaules.