Sopar fruita? Algunes persones diuen que consumir fruites a la nit engreixa més que fer-ho durant el dia, això ha generat diverses opinions.

Aquest és un dels interrogants al món de la nutrició que ha provocat més controvèrsia. Prendre fruita en el sopar sempre s'ha posat en dubte, ja que no tothom ho considera adequat, sobretot quan es busca aprimar-se. És important tenir en compte dues claus per valorar aquesta qüestió. La primera és que la fruita és una part essencial d'una alimentació saludable i equilibrada. La segona, que les circumstàncies particulars de cada cos, marquen la diferència.

A quina hora és bo menjar fruita?

A l'hora de voler començar a fer una dieta, o simplement menjar sa, comença la gran pregunta: És bo menjar fruita a la nit? Igual com el problema amb els carbohidrats, aquest dubte acabarà amb la mateixa solució (fins i tot és més fàcil arribar a aquesta conclusió a causa de la naturalesa de l'aliment del que parlem): En la seva justa mesurada, es pot menjar a qualsevol hora.

Fruita
Fruita / Font: Unsplash

És normal que no es recomani menjar fruites com el plàtan o el meló durant la nit, ja que contenen més sucre i/o calories que la resta, però no per això faran que t'engreixis. Es pot destacar que no està demostrat que l'hora de la ingesta de fruita influeixi. La fruita, en principi, no engreixa ja que dependria de les quantitats. És igual l'hora en què es consumeixi. A causa de la seva baixa aportació calòrica, les fruites poden ser una bona opció per menjar a la nit.

La seva gran capacitat sadollant, així com els seus nombrosos beneficis, les converteixen en una bona opció per preparar un plat hipocalòric i mantenir una dieta balancejada i equilibrada. Un bon plat podria ser una macedònia o unes peces de fruita, ja que ajudaran a nodrir el cos i el mantindran sadollat.

La millor recomanació és distribuir el consum de fruita al llarg del dia

Fruita 2
Fruita 2 / Font: Unsplash

Sopar només fruita no és recomanable

Els apats sempre és millor que siguin variats. Un sopar ha de contenir una varietat més gran de micro i macro nutrients. El més important:

  • Consumir hidrats de carboni de baix índex glucèmic
  • Proteïnes i greixos de manera equilibrada

Les fruites solen contenir molts més hidrats que proteïnes i greixos, i per assolir les quantitats recomanades dels altres macronutrients acabaríem consumint moltes més calories que el que necessitaríem.

Menjar de forma equilibrada al llarg del dia

La millor recomanació és distribuir el consum de fruita al llarg del dia, introduint a més als apats diaris els tres macronutrients: hidrats de carboni, proteïnes i greixos.

Un bon exemple sobre com introduir fruita en el sopar, és prendre una compota de poma, que resulta fàcil de digerir, encara que tampoc no suposa un problema prendre la peça sencera, dins d'una alimentació equilibrada. Pinya, síndria, meló o papaia són excel·lents opcions que a més són depuratives a la nit.