La crema de llet, també coneguda com a nata líquida, és un ingredient versàtil i fonamental a moltes receptes, des de salses i sopes fins a postres i begudes. Tanmateix, no sempre és fàcil trobar crema de llet de bona qualitat al supermercat. La bona notícia és que fer crema de llet casolana és sorprenentment senzill i només requereix uns quants ingredients i passos. Et presentem la recepta més fàcil del món per preparar crema de llet líquida a casa.

Crema de llet casolana: la recepta més fàcil del món

Per preparar crema de llet casolana, necessitaràs només dos ingredients bàsics:

  • Llet sencera: 200 ml
  • Mantega: 100 g
sorin gheorghita nnRdjlAhShI unsplash
La mantega és un element clau / Foto: Unsplash

Crema de llet casolana: pas a pas

  • Fondre la mantega: en una cassola petita, fon la mantega a foc mitjà. Assegura't de remoure constantment per evitar que la mantega es cremi. Una vegada fosa, retira la cassola del foc i deixa que la mantega es refredi una mica, però no deixis que se solidifiqui novament.

  • Barrejar la llet i la mantega: aboca la llet sencera en una liquadora o en un recipient gran si estàs utilitzant una batedora de mà. Afegeix la mantega fosa i refredada. La clau és barrejar bé ambdós ingredients per aconseguir una consistència uniforme.

La crema de llet casolana és perfecta per a una àmplia varietat de receptes

  • Batre fins a obtenir una barreja homogènia: liqua la barreja de llet i mantega a alta velocitat durant uns 2-3 minuts. Aquest procés és crucial, ja que permet que la mantega s'integri completament amb la llet, creant una textura cremosa i homogènia. Si utilitzes una batedora de mà, bat fins que notis que la barreja ha espessit lleugerament i té una consistència uniforme.

  • Refredar la crema de llet: una vegada que la barreja estigui ben incorporada, aboca la crema de llet casolana en un recipient hermètic i refrigera durant almenys una hora abans d'utilitzar-la. Aquest pas és important perquè la refrigeració ajudarà que la crema adquireixi una textura més espessa i similar a la de la crema de llet comercial.

larisa birta mzAI0NXH yw unsplash
Crema de llet / Foto: Unsplash

La crema de llet casolana és perfecta per a una àmplia varietat de receptes. Pots utilitzar-la en salses, sopes, guisats, i per descomptat, en postres com pastissos, gelats i mousse. També és excel·lent per enriquir el cafè o el te.

  • Varietat de llet: encara que la recepta bàsica utilitza llet sencera, pots experimentar amb diferents tipus de llet per obtenir diferents sabors i textures. La llet de cabra, per exemple, donarà una crema amb un sabor lleugerament més fort i distintiu.
  • Aromatització: si desitges una crema de llet amb un toc especial, pots afegir una beina de vainilla o una culleradeta d'extracte de vainilla durant el procés de liquat.
  • Emmagatzemament: la crema de llet casolana es conserva bé al refrigerador per fins a 5 dies. Assegura't de guardar-la en un recipient hermètic per mantenir la seva frescor.

Fer crema de llet casolana és un procés fàcil i ràpid que qualsevol pot realitzar a casa amb només dos ingredients i uns quants passos. El resultat és una crema rica i deliciosa, perfecta per millorar qualsevol recepta. Intenta fer-la a casa i descobreix la diferència que pot fer als teus plats favorits.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!