La xef del Semproniana, Ada Parellada, s'endinsa a les cases dels cuinòfils més intrèpids de Catalunya per resoldre dubtes setmanals sobre els productes del dia a dia. Des de verdures i tota mena d'hortalisses i fruites, fins a qualsevol mena de dolç, passant per la carn i el peix. Maneres per aprofitar els aliments a la seva esplendor, tècniques innovadores i consells que, en definitiva, ens faran gaudir d'una vida i un receptari més còmode als fogons de casa nostra. El consell revelador que aquesta setmana ens exposa la cuinera catalana és com fondre la xocolata a través de dos mètodes diferents.

Agafa llibreta i bolígraf, i fes play al vídeo per esbrinar tots els consells d'Ada Parellada d'aquesta setmana.


Com fondre la xocolata? 2 mètodes diferents

"Avui aprendrem a fondre les rajoles de xocolata sense cremar-les", esbomba Ada Parellada. Com? A través de dos mètodes diferents i molt senzills que ens serviran per enriquir un producte tan dolç i present als fogons de totes les llars catalanes. Unes rajoles de xocolata que, tal com explica l'Ada, van ser inventades per un grup de catalans perquè "érem els receptors del cacau de les colònies". Era coneguda com la xocolata a la pedra. De fet, la xocolata tal com la coneixem avui dia no va arribar a Suïssa fins al 1878.

El bany maria és una tècnica utilitzada a la indústria gastronòmica, entre d'altres, en laboratoris de química o a la cuina per conferir temperatura uniforme a una substància líquida o sòlida o per escalfar-la lentament, submergint el recipient que la conté en un altre més gran amb aigua que es porta a, o està en ebullició. Per tant, posem una cassoleta amb aigua bullent, un bol a sobre i les rajoles de xocolata a dins, en format sòlid. I anem remenant a mesura que es vagi fonent.

El bany maria i el microones són les dues tècniques més adients per fondre la xocolata. Ambdues amb un gran resultat i una execució ràpida i senzilla

L'altra manera és al microones. "Fàcil, i tant, però s'ha d'anar amb compte", alerta Parellada. 30 segons i a mitja temperatura i ho parem. Remenem i ho tornem a ficar al microones mig minut més. "Amb això ja ho tindríem", conclou la cuinera catalana. Ara bé, si et pica la curiositat per preguntar-te com quedaria aplicat a alguna recepta, la xef i escriptora proposa un gelat de vainilla amb xocolata fosa, xocolata sòlida amb formes i un toc de magrana. Unes sensacionals postres per perdre la por a la cuina i voler fondre xocolata cada dia de la setmana.

T'han semblat interessants i útils aquests consells? Prepara't per descobrir tot un món nou i profund sobre desenes i desenes de productes i aliments de tota mena. En un futur pròxim passaran per la revisió cuinòfila i sàvia de l'Ada, les cebes, els sofregits, els bistecs i molt més que no podem revelar encara. Mentrestant, pots aprofitar per recuperar el consell de la setmana passada, i descobrir com fer carxofes al microones. Fins a la setmana vinent!

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!