Si ets un amant de la gastronomia, segurament t'encantarà parlar i escriure de les teves receptes preferides. De carn, de peix, arrossos o plats amb verdura que són fantàstics per fotografiar, escriure, gravar i degustar. Les emoticones són una eina que ha inclòs molts canvis els últims anys, però que encara no s'ha adaptat del tot al món de la cuina. Avui t'expliquem quines són les emoticones de WhatsApp que falten al sector gastronòmic per poder il·lustrar millor els teus plats i receptes preferits.

Les emoticones gastronòmiques que falten a WhatsApp 

Les primeres emoticones van aparéixer als anys noranta i servien per expressar emocions amb una petita icona gràfica. Un dibuix molt senzill que mostra de manera ràpida com és la tristesa, l'alegria, la ràbia o el fàstic. Un recurs molt útil a l'hora de comunicar-se que amb els anys s'ha popularitzat fins al punt de convertir-se en imprescindible en les aplicacions de missatgeria instantània com WhatsApp, la més popular a casa nostra.

Un tall de pizza, una hamburguesa, una fulla de verdura o una poma vermella. Emoticones molt boniques, sí, però insuficients

A mesura que ha anat evolucionant l'ús d'aquestes icones, s'han anat afegint més tipus d'emoticones, com ara banderes, objectes, persones o altres emocions. D'entre totes les tipologies, però, la preferida dels bons Gourmeters és la de les emoticones de menjar. Un tall de pizza, una hamburguesa, una fulla de verdura o una poma vermella. Emoticones molt boniques, sí, però insuficients. Si vols omplir un text amb símbols que expressin totes les emocions possibles, les emoticones són una solució perfecta. Però si el text l'has d'il·lustrar amb icones de menjar, no podràs anar gaire lluny.

On són els calçots?

Hi ha sushi, hi ha sopes, hi ha gambes i hi ha donuts, però si busquem verdures, amb prou feines en trobarem unes quantes. D'acord, potser el calçot no és mundialment conegut, però si has de diferenciar uns espinacs, unes bledes i una escarola, t'has de conformar amb una emoticona genèrica que no vol dir res i ho vol dir tot. Ni tan sols tenim la carxofa, una verdura -una flor, de fet- consumida a molts més llocs. Una hortalissa, per cert, que ha tingut una campanya impulsada per l'associació Carxofa Prat per incloure-la a les emoticones. No hi ha especificitat ni diferenciació a la pestanya d'aliments de WhatsApp.

De la mateixa manera, si mirem la varietat d'emoticones dels productes làctics, de peix o càrnics, la situació és encara pitjor. Està clar que no pot haver-hi una emoticona per a cada plat perquè no acabaríem mai, però que de carn només tinguem unes tires de bacó i un filet, és una mica just per poder il·lustrar textos amb aquest tipus d'icones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!