Si t'agrada sorprendre amb els teus plats i vols donar-li un toc original, refrescant i visualment impactant a les teves receptes, les boletes de llimona estil caviar són el teu pròxim descobriment. Es tracta de petites esferes amb sabor cítric que semblen perles, i que pots fer a casa sense maquinària complicada ni ingredients impossibles de trobar. El creador de contingut @carlosgd._ ha compartit en el seu compte d'Instagram un procés senzill i a l'abast de qualsevol que vulgui afegir una presentació única als seus plats. En poc temps, podràs convertir un suc de llimona a petites joies comestibles que deixaran amb la boca oberta a qui les provi. Són ideals per coronar amanides, plats de peix, postres o qualsevol recepta que necessiti un toc àcid i elegant.
Boletes de llimona estil caviar a casa
Per aconseguir aquest resultat, només necessites quatre ingredients: suc de llimona, aigua, sal i agar-agar, un espessidor natural d'origen vegetal que pots trobar fàcilment en herbolaris o supermercats ben assortits. El truc està a combinar aquests ingredients i aplicar la tècnica d'esferificació, molt utilitzada en cuina moderna, però molt més fàcil del que imagines.

Primer, s'escalfa l'aigua i es dissol en ella l'agar-agar. Després, s'afegeix el suc de llimona i una mica de sal, removent bé per integrar els sabors. Aquesta barreja es porta a ebullició durant un parell de minuts, temps necessari perquè l'agar-agar s'activi i aconsegueixi la textura gelatinosa desitjada. En paral·lel, has de tenir preparat un recipient amb oli molt fred, que haurà estat a la nevera durant almenys una hora. Una vegada la barreja hagi bullit, es transfereix a una xeringa o pipeta, i es van deixant caure gotes en l'oli fred. En entrar en contacte amb l'oli, les gotes se solidifiquen formant petites boletes perfectes. Només cal deixar que es refredin del tot uns minuts i després colar-les i esbandir-les per retirar l'excés d'oli.
El resultat són unes perles de llimona amb una textura suau per fora i un interior lleugerament líquid, que esclaten a la boca amb cada mossegada. A més de ser visualment atractives, aporten una explosió de sabor que combina molt bé amb plats tant dolços com salats.
Una manera econòmica i creativa d'experimentar amb tècniques d'alta cuina des de la comoditat de casa. I el millor: et garanteix una bona dosi d'aplaudiments en qualsevol sopar.