L'onzena edició del Barcelona Beer Festival (BBF) ja és aquí. Més d'una dècada després de néixer aquest esdeveniment gastronòmic, enguany es presenta com un punt d'inflexió. El principal és que el reconegut festival del sector de la cervesa en l'àmbit internacional torna a Barcelona, després de celebrar les seves cinc edicions anteriors a La Farga de l'Hospitalet. El Barcelona Beer Festival és el punt de trobada d’aficionats i professionals de la cervesa artesana més gran del sud d’Europa. Una experiència gastronòmica que t’endinsarà en un autèntic univers sensorial on descobriràs les mil i una possibilitats d’aquesta suculenta beguda.

Barcelona Beer Festival 2023: què és, dates i tota la informació

El Barcelona Beer Festival aterra a la capital catalana un lustre després per celebrar una edició que s'allargarà durant els dies 26, 27 i 28 de maig. D'aquesta manera, aquest darrer cap de setmana de mes es presenta com l'oportunitat perfecta per descobrir què s'hi amagarà al llarg d'aquestes tres jornades al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, a Montjuïc. L'horari del Barcelona Beer Festival és el següent: divendres de 18 a 23 h, dissabte d'11 a 23 h i diumenge d'11 a 21 hores.

Barcelona Beer Festival Foto La Maga (1)
Imatge d'una edició anterior del Barcelona Beer Festival / Foto: La Maga

Una altra gran novetat d'aquesta edició és que el Barcelona Beer Festival acull en la seva celebració de tres dies la fira professional InnBrew: The Brewers Convention, ajuntant en aquest amplíssim espai firal dues de les cites més importants del sector. Concretament, l’InnBrew és més professional que mai, portant més enllà aquesta trobada entre professionals del sector amb xerrades monogràfiques sobre tendències (InnTalks), workshops, espai expositiu per a 50 empreses especialitzades a proveir productes i serveis a cerveseres i moltes oportunitats de fer contactes.

Preu de les entrades i activitats

En els 50 estands que el públic es trobarà al pavelló 7 de la Fira de Barcelona, hi seran presents més de 150 breweries, que presenten vora 250 cerveses i representen 110 països, situant al Barcelona Beer Festival com un dels principals festivals especialitzats en l'àmbit internacional. A més, la gastronomia és el tercer eix que vehicula aquesta edició del Barcelona Beer Festival per demostrar la maduresa d'un sector que vol treballar braç a braç amb els creadors gastronòmics. Al Gastro Show, un total de 10 xefs (2 dels quals són pastry xef, especialitzats en el dolç) oferiran cadascun un plat, mostrant el bon pols gastronòmic de la ciutat amb propostes de cuina tradicional i internacional de reconeguts restaurants barcelonins. Pepa Tomate, Mama Pizza, Piel de Gallina, Telefèric, Algrano i molts més amb plats realment suculents.

Barcelona Beer Festival Foto La Maga (2)
El Barcelona Beer Festival en edicions anteriors / Foto: La Maga

El preu de les entrades: 5 € l'entrada general; 40 € l'entrada Experience (que inclou l'accés pels tres dies de festival, una copa de tast que permet tastos a meitat de preu i 20 tokens); i 50 € l'entrada Experience amb la samarreta oficial del Barcelona Beer Festival. Finalment, el preu de les tapes al Gastro Show: 5 euros. Visit Flanders – Presentació i Maridatge és l'activitat que donarà el tret de sortida al Barcelona Beer Festival 2023. Algunes de les activitats destacades són Budvar, el ressorgir de les lagers, tast i perfect serve, així com les mostres i tasts de cerveses artesanes, salvatges i amb història, entre d'altres.