El bar Pinotxo ja no tornarà a dir-se així. El Jutjat Mercantil 9 de Barcelona ha ordenat, com a mesura cautelar, retirar el nom original de l'establiment a l'actual propietari de la parada. La notícia arriba tot just un mes després que s'anunciés el tancament de l'històric bar per disputes familiars amb els nebots. El bar Pinotxo és una societat compartida entre Joan Bayén, ‘Juanito’, i el seu nebot, Jordi Assín, que continua activa. És per aquest motiu que s'han emprès les accions judicials, amb motiu del desacord que reobrissin mantenint el cèlebre nom. 

⚽ El restaurant italià preferit de la família Messi a Barcelona: Ristorante Capú

El bar Pinotxo va tancar a mitjan febrer, però només uns dies després va reobrir de nou. Els propietaris havien canviat, però el nom no. El mític Pinotxo continuava apujant la persiana amb una cara renovada, però, almenys, sota el mateix nom per mantenir aquell record i aquella nostàlgia dels barcelonins i de tota la clientela que el visitava diàriament.

El bar Pinotxo viu moments convulsos

Els dubtes al voltant del futur del Pinotxo tornen damunt la taula. L'emblemàtic bar del Mercat de la Boqueria ha viscut les darreres setmanes un malson continuat. Primer, amb el tancament sobtat i la gerra d'aigua freda que això va suposar per a tothom. Després, només una setmana després, la reobertura del Pinotxo de la mà dels responsables d'un altre local de la Boqueria. Ells són els encarregats de continuar mantenint viva la flama: estem parlant del Bar Central.

Joan Bayén, més conegut pel públic com a 'Juanito', va plegar del negoci a finals del 2022 per deixar-lo en mans dels seus nebots. Ells van continuar amb el negoci, mantenint intacta la marca i el model de negoci. Però el bar Pinotxo només va subsistir sis setmanes sense la seva mà de ferro, el 'Juanito'. Fregant ja quasi els 90 anys, va començar a treballar darrere de la barra de l’ara emblemàtic Bar Pinotxo amb la seva mare Catalina ara fa quasi vuitanta anys. La Catalina va començar fent entrepans i cafès, però amb el temps, el Juanito va reconduir l’oferta gastronòmica a plats tradicionals de la cuina catalana com el cap i pota, els cigrons amb botifarra negra o els calamarsons amb mongetes, entre d’altres, rebent el Premi Ciutat de Barcelona de Gastronomia el 2015.

Quin nom tindrà ara el bar Pinotxo?

Els propietaris que van reprendre el relleu del bar Pinotxo van apostar per mantenir el nom tan històric i arrelat a la ciutat i als cors de tots els clients de la Boqueria. La seva idea inicial era continuar amb l'essència i el producte de l'establiment. Ara bé, aquesta mesura cautelar judicial trenca amb els plans i les intencions dels nous propietaris. La 'patata calenta' torna a la seva teulada per decidir, ni més ni menys, que el nom amb què reobriran el pròxim dia. Tot un maldecap per un negoci transcendental per al Mercat de la Boqueria.