Amb l’arribada de la calor intensa i persistent de mitjan juny, moltes llars opten per fer servir més que mai el congelador, tant per conservar millor els aliments com per evitar haver de cuinar cada dia. Però saber congelar correctament no és tan simple com posar-ho tot al primer espai buit que trobem. Una bona organització del congelador no només ajuda a mantenir la qualitat i la seguretat dels aliments, sinó que també facilita la vida diària i pot evitar malbarataments innecessaris.

Quins aliments van a cada calaix del congelador?

En aquest article t’expliquem com aprofitar al màxim cada calaix del congelador, segons les característiques dels productes que hi guardem. Et detallem quins tipus d’aliments convé posar a la part inferior, quins a la superior i quins al centre, i per què aquest ordre no és cap caprici, sinó una qüestió de seguretat alimentària i eficiència. Tant si tens un congelador gran com un de petit, una bona distribució pot marcar la diferència.

És fonamental saber distribuir bé els aliments al congelador i tenir clar on va cada producte / Foto: Unsplash

El col·laborador de La Gourmeteria i assessor gastronòmic, Jordi Àvila, explica al Tot Es Mou que l'important és que tot estigui a la vista. A més a més, recorda que “per molt que l'aparell estigui programat a -18 °C, no és sinònim que tot el congelador estigui a aquesta temperatura”. El consultor domèstic, per tant, determina que hi ha uns aliments concrets que s'han de reservar a dalt de tot i d'altres a baix de tot. “El calaix de dalt del congelador és ideal per als gelats”, confessa Àvila, perquè d'aquesta manera quan els traiem del congelador estaran en el punt ideal per menjar i no en aquell estat en el qual hem de fer força amb els coberts perquè està massa congelat. Això és perquè la part superior és la part “més calenta” del congelador, ja que el fred tendeix a baixar.

En aquesta classe magistral a l'Helena García Melero i a TV3 exposa, per contra, “al de baix de tot hi hauríem de posar peix i marisc”, diu el gironí, que no es descuida de les carns, com per exemple, el xai per a les festes majors de l'agost, que també aniria a baix de tot del congelador. Finalment, els productes de consum immediat, com les sobres o les carmanyoles, aniran al segon calaix superior. Per cert, abans d'acabar en Jordi Àvila recorda la importància de les bosses isotèrmiques, així com també la clàssica nevera amb la qual anem a la platja. Són dos elements que hem de portar quan anem a fer la compra al supermercat perquè amb les altes temperatures podríem trencar la cadena del fred i seria molt perillós.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!