La importància de mantenir-se hidratat és innegable per al funcionament òptim del cos humà. Si bé l'aigua és l'opció més comuna i efectiva per hidratar-se, existeixen diverses alternatives que poden complementar i fins i tot diversificar la nostra ingesta de líquids. Des de fruites i verdures fins a infusions creatives i opcions culinàries, explorar formes alternatives d'hidratació pot oferir una varietat de beneficis per a la nostra salut i benestar. En aquesta exploració més àmplia sobre la hidratació, ens submergirem en el món de les opcions no convencionals que poden ajudar-nos a mantenir-nos hidratats sense dependre exclusivament de l'aigua.

Mantenir-se hidratat és indispensable per al funcionament òptim del cos humà

f
Fruites, una opció per hidratar-se / Foto: Unsplash
  1. Fruites i verdures: Moltes fruites i verdures tenen un alt contingut d'aigua, la qual cosa les converteix en excel·lents opcions per mantenir-se hidratat. Síndries, melons, cogombres, taronges, maduixes i api són exemples d'aliments amb alt contingut d'aigua que poden ajudar a mantenir l'equilibri de líquids al cos.

  2. Infusions de fruites: Preparar infusions de fruites és una manera deliciosa d'agregar gust de l'aigua i augmentar el seu contingut de nutrients. Pots fer infusions amb fruites com a llimona, llima, taronja, maduixa, menta o cogombre per donar-li un toc refrescant.

  3. Brous i sopes: Els brous i les sopes, especialment les casolanes, són una excel·lent manera de reposar els líquids i electròlits perduts. A més, proporcionen nutrients addicionals i poden ser reconfortants, especialment durant els mesos més freds.

  4. Llet i alternatives làcties: La llet i les alternatives làcties, com la llet d'ametlles o la llet de coco, contenen una quantitat significativa d'aigua i poden ajudar a mantenir-se hidratat. A més, proporcionen calci i altres nutrients essencials.

  5. Gelatines i postres a base de gelatina: Les gelatines i les postres a base de gelatina són una manera saborosa d'augmentar la ingesta de líquids. La gelatina conté aigua i pot ajudar a mantenir l'equilibri de líquids al cos.

  6. Batuts i smoothies: Preparar batuts i smoothies amb fruites i verdures fresques és una excel·lent manera d'augmentar la ingesta de líquids i nutrients. Pots agregar ingredients com espinacs, kale, plàtans, baies i iogurt per obtenir un impuls addicional d'hidratació.

  7. Cafè i te (amb moderació): Encara que el cafè i el te tenen propietats diürètiques i poden contribuir a la pèrdua de líquids al cos, consumir-los amb moderació no hauria d'afectar significativament l'equilibri d'hidratació, especialment si es beuen juntament amb aigua.

  8. Aigua de coco: L'aigua de coco és una beguda naturalment rica en electròlits i nutrients que pot ajudar a reposar els líquids perduts durant l'exercici o l'activitat física intensa.

alex lvrs ZvC04d xLw unsplash
Batut, una opció per hidratar-se / Foto: Unsplash

És important recordar que, si bé aquestes alternatives poden ajudar a mantenir-se hidratat, l'aigua continua sent la millor opció per a la hidratació òptima. A més, és fonamental escoltar els senyals de set del cos i consumir líquids regularment al llarg del dia per garantir una hidratació adequada.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!