La xocolata desfeta és una tradició a Barcelona i en molts altres punts de la nostra geografia. Sol ser espessa i es beu acompanyada de xurros o melindros, una espècie de pa de pessic molt lleuger. La versió més llaminera de la xocolata desfeta es diu suís, perquè porta una capa generosa de nata a sobre. Hem portat a col·lació la nostra part més entremaliada per descobrir-te quines són les millors xocolateries de Barcelona. Aquí tens una selecció de locals imprescindibles per a tu si tu també ets un apassionat d'aquest dolç plaer que ve tant de gust durant els mesos més freds de l'any. Establiments en els quals podràs gaudir d'una bona xocolata calenta però, també, altres preparacions com pastissos, xurros o batuts, per posar només alguns exemples.

Tassa Xocolata
Tassa de xocolata calenta / Foto: Unsplash

La xocolata desfeta és una tradició a Barcelona i en molts altres punts de la nostra geografia

El carrer Petritxol és el lloc amb més tradició a Barcelona a l'hora de berenar una xocolata amb xurros. Un lloc atemporal i amb història en el qual es respira calma i que permet allunyar-te de l'atrafegament de la ciutat sense sortir d'ella. Allà descobriràs diferents llocs per prendre una bona xocolata calenta, però n'hi ha més a la capital catalana. Aquesta és la nostra particular llista:

1. Granja Dulcinea

Una granja que es manté vigent generació rere generació. Un túnel al passat, un viatge a una altra època on la seva essència es conserva intacta en un local que poc ha canviat en aquests últims 75 anys de vida. Un establiment que servia de celler pels anys 30 i reconvertit en xocolateria l'any 41. Un obrador, llar de la xocolata i els xurros, pelegrinatge històric local on fer una parada en aquest fred hivern i delectar-nos amb una xocolata calenta a la tassa. Taules de fusta, rajoles a terra i fotos històriques a les parets.

Xocolata
Xocolata / Font: Unsplash

2. Xocolateria Equador

Xocolateria Equador és una gran empresa xocolatera portuguesa, fundada l'any 2008. Situada en el carrer de Petritxol, a uns passos de la Rambla. Aquí trobaràs una àmplia gamma de sabors i textures que van des de les més clàssiques, fins a les més exòtiques. Tots els seus productes són elaborats artesanalment, sense sucre refinat. Entrar a xocolataria Equador és tota una experiència, ja que podràs olorar les llavors del cacau acabades de torrar, una aroma sense igual. Sens dubte la xocolata que ofereixen és d'alta qualitat, ideal per fer un gran regal.

3. Xocolata calenta la Nena

La Nena és un local molt acollidor, especialment per als nens perquè hi ha un racó atapeït de joguines i llibres. Hi ha diversos tipus de xocolata: xocolata desfeta, suís, rus (amb una bola de gelat de vainilla), brasiler (amb una bola de gelat de cafè) i francès. A més, La Nena també ofereix una beguda especial: el xococafè. La xocolata sempre ve acompanyada d'un xurro (la tradició diu que cal mullar-lo a la tassa perquè absorbeixi bé la xocolata). Els més llaminers poden completar el berenar amb un dels molts pastissos exposats a la barra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!