Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Álex Carrera, del restaurant L'Aliança, d'Anglès, que ens explica com preparar una sopa de fonoll i salsifí, cogombre, meló i gamba de Blanes.

Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.

L'Aliança d'Anglès, un restaurant centenari

L'Aliança basa la seva cuina en el respecte als aliments del territori i de temporada, cuinant allò que brinda l’horta, la llotja i els proveïdors de confiança. L'any 2019 Alex Carrera es va fer càrrec del control de la cuina del restaurant, apostant per una cuina directa amb bases tradicionals en constant evolució, és a dir, intentant recuperar l’esperit del restaurant al tombant de segle, quan va passar de ser un cafè-bar del Sindicat Agrícola d'Anglès a ser un restaurant de renom. En l'actualitat, Alex Carrera i tot l'equip del restaurant segueixen l'estela de la història familiar i humil del negoci, però amb l'ambició de seguir oferint una gastronomia innovadora i de màxima qualitat que retorni a L'Aliança l'Estrella Michelin aconseguida l'any 2008.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat