Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Laia Coma, del restaurant Mare de la Font de Solsona, que ens explica com preparar uns trumfos xafats a baixa temperatura.

Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.

 

Cuina del Solsonès, modernitat casolana

Laia Coma va arribar l'any 2005 a Solsona per encarregar-se, juntament amb el seu company Roger, de la cuina del Mare de la Font, un restaurant tradicional i familiar situat a les afores de Solsona. Un any més tard, i amb l'ajuda d'unes quantes obres a la cuina, el canvi de rumb tant logístic com gastronòmic va significar l'actualització d'aquest restaurant que gairebé quinze anys més tard és un dels locals més elogiats de la gastronomia del Solsonès. Amb una carta flexible i variant -de fet, el restaurant no té carta com a tal, sinó que cada dia és el personal qui informa als clients de què tenen per dinar avui-, Laia Coma comanda una cuina amb sis cuiners i que beu de la tradició culinària solsonina i catalana, però aplicant-hi un filtre crític i ple d'inquietud.

 

 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat