El formatge català Urgèlia D.O.P. ha estat guardonat amb l’Or en l’edició 2020 Sofi Awards, com el millor formatge de llet de vaca. Aquest concurs, organitzat per la Specialty Food Association, se celebra anualment als Estats Units –primer productor mundial de formatges–. Enguany hi han participat prop de 2.000 productes d’especialitat de tot el món.

Aquest reconeixement coincideix amb la celebració del 105 aniversari de la Cooperativa CADÍ, productora de l'Urgèlia. La cooperativa ha rebut la notícia amb "especial il·lusió" i assegura que aquesta victòria "és resultat de l’esforç, la dedicació i la professionalitat de totes i tots". En aquest sentit, ha agraït la feina a socis-ramaders, treballadors, proveïdors, clients i consumidors "per fer possible seguir elaborant productes de la més alta qualitat i continuar treballant amb passió per fer créixer el nostre projecte".

Gràcies a la seva alta qualitat, garantia d’origen i llarga tradició, l'Urgèlia és l’únic formatge de Catalunya reconegut amb la Denominació d’Origen Protegida (D.O.P. Formatge de l’Alt Urgell i la Cerdanya, any 2000). El formatge destaca per la suavitat, cremositat, i un gran sabor que recorda els fruits secs torrats i bolets. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat