La Gandula sabem que tant si durant el confinament se us va despertar la vena culinària com si sou uns ganduls de ca l'ample, les millors receptes possibles són les simples, senzilles i detallades pas a pas de manera vulgar. Cuina per a sapastres, vaja, per això la segona recepta que us proposem és la d'un plat que està a les antípodes del corpus culinari català, però que captiva gràcies al seu exotisme: pollastre al curri amb arròs.

curcuma

El curri és una barreja d'espècies molt utilitzada en la gastronomia del Pakistan i l'Índia. (Pixabay)

Aquest és un plat ràpid senzill i ràpid de fer, per bé que ens obligarà tenir a casa unes quantes espècies i més d’un tipus d’arròs al rebost.

Si volem cuinar-lo per a dues persones, els ingredients que necessitarem són:

· 500g de pit de pollastre trossejat. Si és pollastre de corral i del bo, millor. 

· 200g d’arròs basmati. És l'arròs que millor casa amb el curri, per bé que també se'n pot fer servir qualsevol altre. 

· 150ml de llet de coco. En cas de no tenir-ne, es pot fer servir crema de llet normal i corrent, però no és ben bé el mateix.

· 1 ceba mitjana. Si us fa por plorar, podeu fer servir ceba congelada.

· 1 gra d’all. Sense més.

· 1 cullerada sopera de tomàquet fregit. Es recomana tomàquet fregit industrial, per bé que, si es vol, també es pot fer servir tomàquet triturat.

· 1 cullerada sopera de curri. Sopera, sí. Sense por.

· 1 cullerada petita de cúrcuma i 1 cullera petita de comí. Cullerada petita=cullera de cafè.

· Oli d’oliva, sal i pebre

Cocinillas 18258175 115706261 1706x1280

Un mostrari dels diversos ingredients que es fan servir durant la recepta. (Elespanol)

La preparació, en 8 passos

1. Per començar, tallem la ceba a dauets petits i la sofregim a la paella amb oli d’oliva a foc mitjà.

2. Quan la ceba encara no està daurada, hi afegim el gra d’all, salem i sofregim fins que l’all i la ceba quedin daurats.

3. Trossegem els dos pits de pollastre amb daus i els afegim, daurant-los durant uns 5 minuts.

4. Mentrestant, en una olla petita, bullim dues grapades d’arròs basmati amb aigua i sal.

5. Un cop daurat el pollastre, afegim el pebre, el tomàquet fregit, la cullerada de curri i les dues culleradetes de cúrcuma i comí. Afegim una mica de sal i remenem.

6. Amb el foc baix, afegim la llet de coco, remenem i deixem que faci xup-xup durant tres minuts, sense que s’arribi a espessir.

7. Un cop ja estigui bullit, retirem l’arròs de l’olla, el colem, el deixem reposar dos minuts.

8. Enplatem el pollastre al curri, afegim l’arròs d’acompanyament i servim.

rice dish 4240511 1920

Si volem, juntament amb l'arròs també podem afegir uns quants pèsols. (Pixabay)

Ho veieu com n'és de fàcil cuinar un plat relativament exòtic, fins i tot per a uns sapastres com nosaltres?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat