El Carnaval de Sitges 2024 ja és aquí! Del 8 de febrer fins al 14 de febrer, Sitges s'omplirà de tots aquells aficionats que no es vulguin perdre una nova edició d'aquesta data tan especial. Quina idea millor que aprofitar la visita per conèixer els llocs més especials que el municipi amaga durant aquests dies? A continuació, t'indiquem la millor manera d'arribar a Sitges per al Carnaval 2024 l i et proposem 7 plans imprescindibles i atípics per descobrir en un cap de setmana alguns dels secrets de la que serà casa del cinema durant les pròximes setmanes.
 

🎉 Carnaval de Sitges 2024: programa, dates, rua i recorregut

 

Com arribar al Carnaval de Sitges 2024 en tren Renfe

Renfe ha anunciat la disponibilitat de prop de 50.000 places addicionals en els trens de la línia R2 sud (Sant Vicenç de Calders – Barcelona per Vilanova i la Geltrú) per acomodar els viatgers durant les festes de Carnaval a Sitges del 2024. Aquest augment de places busca facilitar l'accés a les celebracions, que tenen lloc principalment entre el 10 i el 14 de febrer, període durant el qual es preveu un augment significatiu de la demanda de transport.

Els reforços en els serveis de trens es concentraran especialment al llarg de la línia R2 sud, que connecta Barcelona amb Sitges, amb trens especials programats per acomodar el flux de visitants a la ciutat. Es prestarà especial atenció a les matinades del 10 al 11, del 11 al 12 i del 13 al 14 de febrer, així com a la nit del 10 de febrer, per cobrir les necessitats de transport dels assistents al Carnaval.

Per facilitar l'accés a l'estació i reduir les aglomeracions, s'instal·laran validadores de bitllets a l'entrada de la plaça de l'estació, permetent als viatgers accedir directament a l'andana. A més, s'habilitarà una entrada especial a l'estació els dies laborables per als viatgers que es desplacin per motius de treball.

Per a més informació, els viatgers poden consultar les estacions de Rodalies de Catalunya, trucar al telèfon 900 41 00 41, o visitar les apps i webs de Rodalies i Renfe.

7 plans originals i atípics per descobrir Sitges en 2 dies

Segur que més d'un dels assistents planeja passar el cap de setmana a Sitges amb motiu del Festival. La localitat seu és un municipi costaner que destaca per les seves platges i el seu passeig marítim, així com per la seva vida nocturna i les incomptables possibilitats de lleure que ofereix. A més, també amaga alguns llocs no tan coneguts i les seves activitats alternatives són un dels punts forts. Et proposem 7 plans imprescindibles a Sitges per conèixer la localitat en 2 dies.

1. Sitges, un plató de cinema amb vista al mar

El municipi del Garraf ha servit com a plató de cinema per a incomptables peces cinematogràfiques que han assolit gran popularitat. És per això que guarda encara més sentit que el Festival de Cinema Fantàstic tingui lloc allà. Entre molts altres longeus films, Carola de día, Carola de noche (1959) de Jaime de Arminán o La muchacha de las bragas de oro (1980) de Vicente Aranda compten amb seqüències gravades a la localitat. Una altra fita reconeixible és la unió de Julianne Moore i Belén RuedaSavage Grace, en una seqüència gravada al restaurant El Vivero sobre la platja de Sant Sebastià. Durant la teva visita a Sitges, no descartis sentir-te la Marisol passejant pel port de Terramar com en la pel·lícula d'Armiñán o endinsar-te pels carrers del nucli antic com Victoria Abril al film d'Aranda. T'ho perdràs?

2. L'Aquàtic Paradís de Sitges, reconvertit en 'skatepark'

A qui no li agrada descobrir llocs abandonats? Són moltes les persones que recorren aquest tipus de llocs que s'amaguen en molts municipis i Sitges no anava a ser menys. En aquesta ocasió, es tracta d'un parc aquàtic amb una esgarrifosa llegenda darrere només apta per als més atrevits. L'Aquàtic Paradís només va funcionar durant dos estius i va acabar tancant en els anys 90 pels incomptables deutes dels propietaris. En el dia d'avui, les seves piscines i tobogans buits —o buidats— s'han convertit en un espai ideal per a 'skaters', grafiters i fins i tot algun editorial de moda o música 'underground'.

aquatic paradis sitges
L'abandonat Aquàtic Paradís de Sitges / Urbex Session

3. Sitges, escenari d'infinitud de videoclips

No només el cinema s'ha servit i se serveix de Sitges com a escenari per als seus enregistraments. Són també molts els artistes —nacionals i internacionals— que han optat perquè la localitat del Garraf serveixi d'espai per als seus vídeos musicals. Entre molts d'altres, els colombians Shakira i Maluma van gravar a la cala Morisca el videoclip de Clandestino (2018), el britànic Ed Sheeran es va servir d'una casa senyorial del passeig marítim per gravar Beautiful People (2019) i els Estopa van deixar cremar un vehicle a la pedrera de Vallcarca i les Botigues de Sitges per al seu videoclip Fuego (2019). Sabies que aquests llocs són a Sitges? Pots visitar-los durant la teva estada.

Videoclip de Clandestino (2018), de Shakira i Maluma / YouTube

4. Què fer a Sitges amb nens

Els espais verds també tenen el seu lloc en el municipi i alguns són espais excel·lents per passar el temps amb els més petits. Exemple d'això són els Jardins de Terramar —el lloc on se celebren concerts del Festival de Música de Sitges, situats entre el mar i un camp de golf, pels quals passejar amb calma i amb una zona de parc infantil ideal per als nens. Parcs infantils a Sitges n'hi ha també de menys coneguts, però no per això pitjors, com l'amagat Jardí de l'Hort de Can Falç i el Parc de Can Robert, amb una zona inspirada en el conte popular del Barrufet.

5. Tapes i gastronomia gurmet: on menjar a Sitges

L'oferta de restauració a Sitges és enorme i eclèctica. Hi ha restaurants luxosos i cars amb vista al mar i bars més assequibles per a qualsevol butxaca en els quals prendre unes tapes amb bona relació qualitat-preu. Alguns d'aquests llocs de referència per a les "tapes" serien el Bar El Cable, obert des de 1940, o la taverna basca Guria, on podràs gaudir d'uns deliciosos pintxos bascs. Si el que et ve de gust és un dinar o sopar més gurmet, no dubtis a reservar a la pizzeria La Farina 1792 o el fabulós Factor Vi, d'estètica similar a un boudouir francès i amb una oferta de còctels excel·lent.

6. El Museu del Cau Ferrat de Sitges, una oda a l'art plàstic

El municipi destaca també per la seva unió amb el món de l'art, i és que l'artista Santiago Rusiñol va decidir el 1983 establir el seu taller de creació personal en el que avui dia és el Museu del Cau Ferrat, a prop de la platja de Sant Sebastià. Allà, els amants de l'art plàstic poden gaudir de col·leccions antigues i altres de més modernes en les quals prioritza l'obra de Rusiñol, però també la d'altres artistes com Pau Gargallo o Picasso. Pintures, ceràmiques, escultures, ferro forjat, vidre i fins i tot mobiliari són alguns dels elements que podràs trobar allà i segur no et deixaran indiferent. L'entrada costa 10 euros —8 amb descompte per a famílies— i inclou també visita al Museu de Maricel.

museu cau ferrat
El Museu del Cau Ferrat, durant una visita escolar / Foto: Gemma Sánchez/ACN

7. Un passeig per l'art al museu Maricel

Els Museus de Sitges atresoren, des de 1935, una gran part de les col·leccions del que va ser el Museu de Reproduccions de Barcelona, obert l’any 1891 al Palau de Belles Arts de Barcelona de l’Exposició de 1888. La mostra Exposició: Models de bellesa. El Museu de Reproduccions de Barcelona al Museu de Maricel presenta un recorregut per diverses àrees de la història de l’art com les arts del vidre, la ceràmica, l’esmalt, el ferro, la porcellana, l’escultura, el mosaic o el moble, entre d’altres, a partir de les reproduccions d’obres mestres de cadascun d’aquests àmbits, creades durant la dècada de 1880 a diversos països europeus i també a casa nostra.