El paper film és una opció que en els últims anys ha tornat a popularitzar-se a les llars de tots nosaltres. Això es deu al fet que té funcions molt versàtils i molt més econòmiques que altres materials que podem trobar al supermercat. Amb el temps, n’han aparegut versions autoadhesives o amb propietats millorades, tot i que el consum ha anat baixant a mesura que s’ha pres consciència del seu impacte ambiental. 

El truc viral amb el paper film

Tot i això, moltes llars continuen fent servir aquest material per pura inèrcia o per desconeixement d’alternatives més sostenibles. I aquí és on TikTok, sempre amatent a transformar rutines quotidianes, ha tornat a fer de trampolí per a un d’aquells trucs casolans que semblen absurds fins que els proves. D’un quant temps ençà, milers d’usuaris han coincidit a difondre un consell tan simple com sorprenent: guardar el rotlle de paper film dins la nevera. Dit així pot sonar estrany, gairebé arbitrari, però qui ho ha provat assegura que la diferència és abismal.

El problema de sempre amb aquest producte és que tendeix a enganxar-se a si mateix, sobretot als extrems, fent la feina lenta i irritant. El fred, però, juga a favor teu. Un cop reposat al frigorífic, el film es manté més rígid i menys propens a enroscar-se o a plegar-se abans d’hora. El resultat us sorprendrà, serà molt més pràctic manipular els aliments que vulgueu guardar immediatament. 

Si et canses que el film s’enganxi a qualsevol cosa menys on toca, o si et fa mandra lluitar-hi cada vegada que vols embolicar una peça de fruita, potser és el moment de donar-li una segona oportunitat. Només cal que facis lloc a la nevera i deixis que el fred faci la resta. 

Un material molt versàtil

Malgrat la mala fama que té per motius mediambientals, el paper film és una eina més versàtil del que sembla. Molta gent el torna a incorporar a la cuina després de descobrir el truc del fred, i no només per tapar restes de menjar. Aquest material transparent permet fer preparacions sorprenents: coure patates, escalfar ous o fins i tot ajudar a madurar fruites com els alvocats. És cert que no és la solució més sostenible i que en un futur hi haurà altres alternatives igual d'útils, però que no siguin perjudicials per al medi ambient

El més curiós de tot és que aquesta idea no ha sortit de cap expert en gastronomia ni d’un laboratori de productes domèstics, sinó de la mateixa comunitat d’usuaris. Les xarxes socials s'han convertit en el millor mitjà de comunicació per aprendre trucs com aquest. Allò que abans era un truc amagat entre quatre cuines ara s’ha convertit en un consell global que milers de persones incorporen a la seva rutina. Al final, la saviesa domèstica també evoluciona. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!