Tens ganes d'anar a una platja nudista de Catalunya? Gaudir més de l'aigua, del sol i de la natura sense que hi hagi barreres entre la pell i l'exterior? Normal! El nudisme o naturalisme té cada vegada més seguidors, i no pas perquè tingui una connotació sexual; simplement perquè les persones cada cop volen viure més a prop de la natura. Sentir-se connectat amb aquesta totalitat, i sempre de forma respectuosa, caracteritzant-se per la pràctica de la nuesa en comú, amb la finalitat d'afavorir el respecte a un mateix, als altres i al medi ambient. A Catalunya cada cop hi ha més platges nudistes i, a continuació, a la secció estiuenca La Gandula d'ElNacional.cat, mostrem un llistat amb les millors platges nudistes del país.

🐶 Platges per a gossos a Catalunya: Més de 20 platges a Barcelona, Girona i Tarragona per a la teva mascota

Platges nudistes a Girona

  • Platja del Borró, Colera i Llançà

La platja del Borró es troba al Cap Ras, al nord del Cap de Creus i ubicada entre Llançà i Colera. És una platja nudista totalment verge, situada en un entorn natural de pedres i grava, on s'acostuma a gaudir d'un mar en calma sempre que no bufi el vent de la Tramuntana. El paisatge que l'emmarca és d'una bellesa excepcional: sense gaires arbres, amb llargues línies de pins deformats pel vent. En dies de sol, el contrast del verd dels arbres i el blau del mar produeix una sensació d'allò més agradable. Per accedir a les dues cales és possible aparcar a un pàrquing molt proper.

  • Platja de l'Illa Roja, Begur

Pren el nom de la gran roca vermellosa. És un dels paradisos nudistes de la Costa Brava, del Baix Empordà. La cala Illa Roja està situada a Begur, tot i que també s'hi arriba des de Pals. És una de les platges de tradició nudista més conegudes. Es troba protegida per la pineda mediterrània i per una paret esquerdada.

  • Platja de Pals, Pals

Pals és un poble de mar, però la platja és a diversos quilòmetres del nucli. És una platja nudista molt àmplia, d'uns 3,5 km, de sorra i dunes. Ubicada en una badia natural, amb càmping, hotels i apartaments. És un lloc de gran bellesa per ser part d'una àrea natural protegida. Alguns divideixen aquesta platja en dos, amb els seus respectius noms inclosos: Platja Gran i Platja del Grau. El nudisme és molt més comú a l'anomenada Platja Gran, molt freqüentada per amants del naturisme.

  • Cala Nans, Cadaqués

Cala Nans és una petita platja nudista allunyada de nuclis urbans i que es conserva pràcticament verge. Amb base de roca, està asseguda sobre un sortint que mira al nord. Lloc tranquil i envoltat d'una zona plena de petites cales ideal per a excursions. Té una longitud aproximada de 125 metres i una amplada d'uns deu metres. Cala Nans té un far del mateix nom construït el 1874 des del qual es veuen espectaculars vistes a Cadaqués i Portlligat. S'hi pot arribar fins a Cala Nans i el seu far caminant des de Cadaqués. És una ruta d'uns sis quilòmetres apta per a la família.

Platges nudistes a Barcelona

  • Platja de La Musclera, Arenys de Mar

Platja nudista d'antiga tradició, d'ambient familiar. Limita al sud amb Caldes d'Estrac des d'on és comú accedir per comptar amb un gran aparcament. És gran i amb serveis de dutxes, neteja, i una guingueta. De 620 metres de longitud i 48 metres d'ample, l'aigua acostuma a ser molt tranquil·la.

nudisme platja nudista
A Catalunya cada vegada hi ha més platges nudistes / Foto: NUCAT
  • Platja de la Murtra, Sant Pol de Mar

Platja de la Murtra o del Molí o del Refugi. Situada entre la platja de Roques Blanques i la de Can Villar. La seva sorra es caracteritza per ser daurada i gruixuda. En aquesta platja es practica el nudisme des de fa anys. A la zona rocosa es formen petits espais de sorra. Acaba amb un búnquer de Punta del Refugi. S'aparca a tocar de la muntanya de la Nacional II i es passa per un túnel després de creuar la via del tren. Hi ha dutxes i lavabos. La seva longitud és de 1.258 metres i té una amplada de 29 metres.

  • Cala Els Balmins, Sitges

La cala nudista d'Els Balmins està situada a Sitges, a la costa del Garraf. D'uns 230 metres de longitud per 20 metres d'amplada, acostuma a tenir un nivell d'ocupació alt. Sense passeig marítim, però amb accés per rampa fins a la sorra, cosa que permet el seu ús per a persones amb diversitat funcional. En un poble preciós i molt cosmopolita, consta d'un xiringuito i un restaurant a la mateixa cala. A més a més, té dutxes i massatgistes.

Platges nudistes a Tarragona

  • Platja de la Marquesa, Deltebre

La Platja de La Marquesa és un enclavament paisatgístic singular al parc natural del Delta de l'Ebre. Dunes de sorra fina, que fins i tot continuen dins del mar. Platja nudista de Tarragona àmplia i tranquil·la. Situada al Delta de l'Ebre entre la urbanització Riumar i la Punta del Fangar. S'hi arriba sortint de l'A-7 per la sortida 39 L'Ampolla-Deltrebre i prenent TV-3451. Compta amb 4.500 metres de longitud i un centenar de metres d'amplitud.

  • Platja de la Savinosa, Tarragona

Abans d'arribar a la ciutat de Tarragona, ens trobem amb una platja nudista verge gairebé sense edificacions al seu voltant, ubicada en un enclavament natural privilegiat. És una petita platja de tres-cents cinquanta metres de llargada per trenta metres d'amplada, en forma de badia i resguardada per roques. Tot i la seva proximitat al nucli urbà es tracta d'una platja sense passeig marítim amb l'objectiu de proporcionar més tranquil·litat als nudistes. Està formada per la sorra daurada que caracteritza totes les platges de la Costa Daurada i la calma i serenitat de les seves aigües inciten a banyar-se relaxant.