T'has plantejat si pots fer manualitats amb taps de suro? Si sols tenir-los per casa i no saps què fer amb ells, t'animem a reconvertir-los en uns bonics i funcionals estalvis que podrien ser a qualsevol botiga de disseny. És ideal per afegir un toc rústic i pràctic a la teva casa, o fins i tot per regalar. Pren nota!

♻️ 5 objectes de casa que no sabies que podies reciclar i que quedaran genial

🖇️  Manualitats amb material reciclat: crea coses maquíssimes a base de reciclar joguines

Estalvis circulars amb taps de suro

Si tens taps de suro d'ampolles pots elaborar uns bonics i funcionals estalvis perfectes per col·locar olles calentes o com a decoració a la teva taula. Per fer uns estalvis circulars amb taps de suro com el que es mostra en la imatge, només necessites els taps, goma d'enganxar o pistola de silicona, corda o cinta per decorar la vora i unes tisores.

Pas a pas per preparar uns estalvis circulars amb suros:

  1. Prepara els suros: Assegura't que tots els suros siguin nets i secs. Si estan impresos amb marques de vi, pots decidir si desitges que aquestes marques siguin visibles o no en el teu disseny.

  2. Col·loca els suros en cercle: Posa els suros a terra o sobre una taula gran per crear un disseny circular. Pots començar pel centre i treballar cap a fora, assegurant-te que el disseny sigui simètric i estèticament agradable

  3. Enganxa els suros: Comença enganxant els suros al centre del disseny. Aplica una petita quantitat de goma d'enganxar als extrems de cada suro abans de col·locar-los junts. Pressiona cada parell fermament per assegurar-te que s'adhereixin bé. Continua aquest procés seguint el patró fins a completar tot el cercle.

  4. Decora les vores: Per donar-li un acabat més bonic, pots afegir una corda o cinta al voltant de la vora exterior dels estalvis. Aplica pega d'enganxar a la vora i col·loca la corda al voltant, assegurant-te que quedi ajustada i uniforme. Això no només millora l'estètica, sinó que també pot ajudar a mantenir units els suros a les vores.

  5. Últims passos: Deixa que la cola s'assequi completament. Això pot trigar diverses hores, depenent del tipus de cola utilitzada. Una vegada sec, verifica totes les connexions per assegurar-te que tot està fermament unit. Aplica cola addicional si trobes alguna part fluixa. Ara els teus estalvis de suros estan preparats per ser utilitzats. Evita exposar els estalvis a l'aigua directament per perllongar la seva vida útil. Si necessites netejar-lo, passa per sobre un drap sec o lleugerament humit.

Estalvis amb patrons amb taps de suro

Si tens una bona quantitat de taps de suro a casa, pots fer també aquests altres estalvis preciosos per a olles i paelles de qualsevol altra forma i amb diferents patrons. Només necessitaràs taps de suro, cola d'enganxar forta o pistola de silicona, un ganivet afilat o una serra petita, regla, un marcador i paper de vidre.

Instruccions pas a pas:

  1. Prepara els suros. Pots tallar els suros per la meitat perquè tots tinguin la mateixa alçària. Utilitza un ganivet afilat o una serra petita per fer talls nets. Poleix les vores dels suros tallats per suavitzar qualsevol aspror.

  2. Dissenya el patró: Abans de començar a enganxar, organitza els suros en el disseny desitjat sobre una superfície plana. Pots optar per un disseny simple en fila, en espiga com en la imatge, o qualsevol altre patró que t'agradi. Assegura't que tots els suros estiguin alineats i que el disseny final cobreixi prou àrea per funcionar com a estalvis.

  3. Enganxa els suros: Una vegada disposat el disseny, comença a enganxar els suros entre si. Aplica una línia de cola en un costat de cada suro i enganxa'ls fermament. Si estàs utilitzant una pistola de silicona, ves amb compte d'aplicar la la silicona de manera uniforme per evitar excessos. Continua enganxant els suros seguint el patró triat fins que tots els suros estiguin units.

  4. Dona el toc final: Deixa que la cola s'assequi completament segons les instruccions del fabricant. Això pot prendre des d'unes poques hores fins a tota la nit, depenent del tipus de cola. 

  5. Comprova que funciona bé. Col·loca els estalvis sobre la taula i comprova la seva estabilitat posant una olla o paella a sobre per assegurar-te que està anivellat i funciona correctament. Si és necessari, pots aplicar una capa de segellador transparent per protegir el suro de la calor i de l'aigua, encara que això és opcional.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!