La vida és caríssima i Barcelona més, però que això no et desanimi, perquè si saps muntar-t'ho bé, hi ha un munt de coses que pots fer a Barcelona sense gastar-te ni un euro. I ni tan sols parlem de les platges de Barcelona, que òbviament són gratis, però només s'aprofiten els mesos d'estiu. Ens referim a coses de les quals pots gaudir tot l'any, i que t'arreglaran el cap de setmana, o et descobriran meravelles que desconeixies.

🚇 5 llocs que no coneixes de Barcelona per fer excursions d'un dia en transport públic

👦🏻 6 llocs de Barcelona per anar amb nens

 

Apunta't aquests plans per fer a Barcelona completament gratis.

1. Visita gratis la Sagrada Família

"Sagrada Família" i "Gratis" són dos conceptes que no semblen congeniar molt bé, però no ens hem tornat bojos, existeix un "hack" que molta gent desconeix, i és que cada diumenge (i festes preceptives) a les 9:00 l'Arxidiòcesi de Barcelona ofereix una missa internacional al temple. L'entrada és lliure fins a completar aforament, per la qual cosa convé que vagis d'hora i siguis allà mínim a les 08:30.

Sí, hauràs de matinar un diumenge, i sí, sentiràs missa i no podràs fer milions de fotos de cada racó. Però l'experiència de veure-la per dins val la pena, i en fi, es va dissenyar per sentir missa en ella!

2. Passa el matí al Parc de la Ciutadella

Que poc valorem aquest gran parc que tenim al mig de Barcelona! No hi ha ningú que vagi a Madrid que es perdi el Retiro, però molts se'n van de Barcelona sense visitar la Ciutadella, i molts són d'aquí i tampoc no la coneixen.

coses que fer gratis en barcelona 1 ciutadella
El parc de la Ciutadella és una meravella massa poc visitada. Imatge: Vunavgallery.

Gairebé 18 hectàrees de naturalesa i art a l'aire lliure, escultures, arbres centenaris, estanys preciosos, àrees de pícnic i taules de ping-pong, accés al zoo, edificis històrics meravellosos, i més de 100 espècies diferents d'au... i gratis! Com és que encara no hi has anat?

3. Descobreix els millors museus de Barcelona sense pagar

Barcelona pot presumir de museus espectaculars: el MNAC, el Museu d'Història de Catalunya, el Museu Picasso, el Museu Marítim a les Drassanes... en tots ells cal pagar entrada, és clar. Excepte el primer diumenge de cada mes, que els museus són gratis tot el dia. Si vols visitar-los amb la família, però no esteu per a grans despeses, ja sabeu quin dia toca.

4. Gaudeix de la Font Màgica (quan l'encenguin de nou)

La Font Màgica i les fonts de l'eix Maria Cristina ofereixen un dels espectacles gratuïts més bonics de Barcelona. Per desgràcia, l'actual sequera ha obligat a cancel·lar temporalment aquests xous de llums i aigua, però quan s'activin de nou... no te'ls pots perdre!

5. Sorprèn-te amb el Palau Güell

Seguint el ritme dels museus de la ciutat, el fabulós Palau Güell dissenyat per Gaudí al costat del port de Barcelona obre també les portes de forma gratuïta el primer diumenge de cada mes.

coses que fer gratis en barcelona 2 palau guell
Entrada del Palau Güell. Imatge: Thomas Ledl, CC BY-SA 4.0.

No n'hi haurà prou amb anar allà diumenge, has de reservar abans, però podràs admirar sense pagar les boniques cavallerisses, o aquest mític terrat amb el bosc de colors!

6. Troba coses sorprenents als mercats ambulants de segona mà

A veure: gratis, gratis, no és, perquè si compres coses, òbviament les pagaràs. Però passejar pels Encants Nous (aquest mercat de segona mà i oportunitat, fundats el 1931 i recondicionat recentment) és una experiència divertida i emocionant al barri del Clot.

A més, el primer diumenge de cada mes tens una altra opció en el Raval, amb Fleadonia, un altre mercat de segona mà que et tornarà boig amb les coses que puguis trobar.

7. Gaudeix de les exposicions temporals i altres activitats gratuïtes

Barcelona vessa cultura i opcions, i cada mes la seva agenda és atapeïda d'activitats que pots gaudir gratis, des de concerts fins a exposicions. Per exemple: fins al 29 d'octubre en l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona té l'exposició "Del pictorialisme a la modernitat", amb motiu del centenari de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya.

Busca a les agendes culturals de la ciutat, que cada mes tindràs diverses propostes d'aquest estil per gaudir-ne completament gratis. Juntament amb la resta que t'hem explicat en aquest article, ja veus que pots gaudir de Barcelona sense gastar un sol euro!