Aire condicionat al màxim, frigorífic ple per no anar al supermercat sota el sol abrasador, més dutxes al dia... A l'estiu, la calor ens tempta d'utilitzar més energia per mantenir-nos frescos i còmodes a casa, però si no vols engreixar en excés la teva factura elèctrica, t'expliquem com estalviar energia aquest estiu amb aquests vuit consells pràctics.

💸 3 greus conseqüències de no preocupar-se per l'aïllament tèrmic a casa
 

❄️ Ventilador o aire condicionat: quina opció és millor per a aquest estiu?
 

Et desafiem a provar-los durant un mes, després compara la teva nova factura amb l'anterior. Notaràs l'estalvi!

Sobreviu als mesos més calorosos aprenent com estalviar energia a l'estiu

1. Equilibri entre la llum natural i l'artificial

La llum natural és millor, i a priori és la que hem d'utilitzar al màxim per poder viure i treballar amb els llums apagats. Però a l'estiu això té excepcions: l'entrada de sol directe. Quan el sol toca directament el vidre, això és calor entrant, i en aquest cas el que necessites és crear el búnquer: persianes a baix, tendals, cortines, tot el que faci barrera. I llums LED (que gasten poc i no fan calor) a l'interior.

2. Regula la temperatura de l'aire condicionat

Si no pots resistir-te a utilitzar l'aire condicionat, regula'l. Mantén el termòstat entre els 24 i 26 graus Celsius per a un equilibri entre el confort i el consum energètic. I no oblidis tancar portes i finestres per evitar fugues d'aire. Millor si tens un ventilador a mà per a quan la calor no sigui tan aclaparadora. Combina ambdós sistemes, refredant durant una estona i després movent aquest aire fresc.

3. Ventila la teva llar

En les primeres hores del matí i en la nit, quan la temperatura és més fresca, obre les finestres per permetre la circulació d'aire fresc. Quan torni a estrènyer el sol i la finestra sembli un forn, de nou al "mode búnquer".

4. Cuida l'ús d'electrodomèstics

Durant l'estiu, la nevera i la rentadora treballen més. Comprova que les portes estan ben segellades. Posa la rentadora en programa ràpid i espera a carregar-la. No utilitzis assecadora, el sol d'estiu eixugarà la teva roba en un tres i no res.

5. Desconnecta els aparells electrònics

com estalviar energia a l'estiu 2
El mode espera dels electrodomèstics afegeix, gota a gota, més despesa al teu consum. Imatge: MoneyBusiness

Encara que no els estiguis utilitzant, molts aparells electrònics estan consumint energia en mode d'espera. Desconnecta'ls per evitar la despesa innecessària i considera l'ús de temporitzadors o endolls amb interruptor per portar el control.

6. Il·luminació eficient

Reemplaça les bombetes convencionals per bombetes LED de baix consum. Aquestes consumeixen fins i tot un 80% menys energia i tenen una vida útil més llarga. I, com hem dit abans, aporten molt poca calor a l'ambient. A la terrassa pots utilitzar espelmes, donen un toc molt acollidor a l'estiu.

7. Sensors de presència

No tenen per què limitar-se a empreses o oficines. Utilitza sensors de presència en àrees de pas perquè els llums s'encenguin i apaguin de manera automàtica. Estalvies i és còmode, i si a casa hi ha nens o persones despistades, t'estalvies llums encesos oblidats.

8. Controla el termos elèctric

El termo elèctric és un dels electrodomèstics que més consumeix energia a casa. Ajusta la seva temperatura a un màxim de 60 graus Celsius. Barreja l'aigua calenta amb aigua freda en dutxar-te per evitar el malbaratament d'energia. Si aguantes la dutxa freda de la platja, a casa també podràs.

Aprendre com estalviar energia a l'estiu, es nota a la teva butxaca i en el medi ambient.

No deixis que la calor de l'estiu engreixi les teves factures més de l'imprescindible. Amb aquests simples consells, podràs estalviar energia sense renunciar al confort a la teva llar. Gaudeix d'un estiu fresc i econòmic!