Entre els mitjons desparellats, els trencats i els que es menja la teva rentadora, al final has aconseguit una bona col·lecció de mitjons que no et pots posar. Quins temps aquells en els quals els mitjons duraven una eternitat! Ja es va acabar això de sargir els mitjons i heretar-los dels germans. Els teixits de baixa qualitat i a preus baratíssims ens han sumit en un model d'utilitzar-i-tirar, amb preus hiperbarats per comprar sempre mitjons nous.

🍬 Sabies que els xiclets poden reciclar-se? Això és el que pots fer amb ells
 

📜 Com fer paper reciclat a casa aprofitant tot aquest paper que llences a les escombraries
 

Però, i si a més de sargir, poguessis donar-li un nou ús als teus mitjons gastats, trencats o desparellats? A la nostra secció GreeN, et portem 5 maneres creatives de reciclar els teus vells mitjons que voldràs provar quan acabis de llegir aquest article.

5 idees per reciclar els teus vells mitjons que et sorprendran

Fins que el 2024 no entri en vigor la llei que obliga a dipositar la roba utilitzada en contenidors exclusius, el desaprofitament tèxtil continua llençant-se de qualsevol manera i contaminant el nostre planeta. Avança't al canvi i recicla els teus mitjons amb aquestes idees:

1. Suport de braç per al mòbil

Se t'ha trencat el teu suport de braç per al mòbil i vols sortir a córrer? Fabrica-te'n un en dos minuts amb els teus mitjons trencats d'esport. Talla la puntera i calça-te'l al braç, doblega una mica la tela per fer una butxaca per al teu mòbil i ja tens un suport original que absorbirà la suor mentre fas esport.

2. Escalfa tasses

A l'hivern el cafè es refreda més ràpid. Fes-te'n uns escalfa tasses amb mitjons trencats, botons i llacets de tela. No necessites cosir res. Fes només dos forats: un per a la nansa i un altre per a la boca de la tassa. Enganxa-li els accessoris que vulguis amb pistola de silicona. "El cafè calent i la creativitat sempre amb tu".

3. Roba d'hivern per a la teva mascota

Si el teu gos o el teu gat són fredolics, regala'ls un conjunt d'hivern fet amb els teus mitjons vells. Talla amb una tisora els forats per a les potes i les orelles i tindràs un abric molt calentó per fer-li passejos més llargs a la teva mascota a l'hivern.

4. Peluix decoratiu

Els pandes són la teva debilitat? No podràs resistir-te a fer aquests mini peluixos amb mitjons ideals per decorar el teu bany o dormitori de convidats. Necessites mitjons blancs i negres de punt de xenilla, aquests calentons que et poses per dormir, però se t'han quedat desparellats. Punxa a la foto i trobaràs la plantilla imprimible perquè et surti perfectes. Són tan tendres!

5. Ram de mitjons

Amb mitjons de nadó o de nens amb colors cridaners pots fer rams decoratius que ompliran de creativitat la teva sala d'estar. Enrotllar els mitjons en forma de roses és molt senzill. Després pots enganxar les tulipes en bastonets verds de fusta i afegir-li fulles secs o artificials. És un centre de taula únic!

Aquest tipus de manualitats, i les que t'inspirin a tu, són una forma curiosa i divertida de reduir el tèxtil llençat a les escombraries i aprofitar un material que tots tenim a casa. I a sobre, per fer coses creatives, i que et poden ser molt útils! I és que el reciclatge creatiu és una de les millors pràctiques que podem fer a casa, per estimular-nos a nosaltres mateixos, i contribuir amb el nostre gra de sorra per reduir els residus. Que gaudeixis de les manualitats!

 


🌳 Ets compromès amb la sostenibilitat del nostre planeta? Nosaltres també. Per això et convidem a la nostra comunitat GreeN on podràs calcular la teva empremta de carboni i reduir-la plantant arbres.