Tots els indrets del món tenen misteris i llocs tèrbols que els més atrevits gaudeixen molt de visitar. Catalunya no és una excepció. Des de La Gandula, et portem 5 llocs que els més aficionats al dark tourism poden visitar al nostre país. Allà hi han passat coses molt tèrboles que segurament no sabies. Això sí, cal prendre precaució: alguns experts diuen que no es pot subestimar el més enllà...

😨 5 costums catalans que són normals per a nosaltres però no per als altres
 

🫢 A Barcelona també estafem als turistes: Així són les trampes més típiques
 

El fantasma de Cardona

A l'habitació 712 del parador de Cardona els visitants només s'hi poden estar si ho demanen expressament. El motiu és que en aquesta habitació s'hi han denunciat sorolls estranys, crits i fins i tot desplaçament de mobles, encara i tot quan ha estat buida.

L'origen d'aquest misteri sense resoldre és en l'edat mitjana, quan una jove es va enamorar d'un jove musulmà, una relació completament impossible en aquell moment. Per evitar que marxés amb el seu estimat, el pare de la jove la va condemnar a viure per sempre a la torre del castell de Cardona, on actualment es troba l'habitació 712. Com que ella va morir allà, es diu que encara ronda pel castell i que el que vol generant tot aquest moviment és demanar ajuda als qui dormen al parador perquè l'ajudin a trobar el seu estimat.

El portal de la Mussara

La Mussara és un antic poble al Baix Camp que va ser abandonat a mitjan segle passat per l'epidèmia de la fil·loxera. El municipi sempre ha estat un indret envoltat de misteri, sobretot per la boira, que sempre hi és present. Dins l'antiga església s'hi troben pentàgons satànics i creus invertides, i es diu que hi han succeït psicofonies.

Però el més tenebrós d'aquest territori és que es diu que la Mussara conté una espècie de portal dimensional que et transporta a altres mons. Tot això arran d'un enginyer alemany que va desaparèixer durant moltes hores mentre passejava per la Mussara.

El monstre de Peguera

Peguera és un poble situat al nord de Catalunya que, com la Mussara, sempre es troba envoltat de boira, i actualment és abandonat. El que va passar en aquest poble va relacionat amb una criatura sobrenatural, mig home mig mico, anomenada el Simiot.

A principis del S. XX, aquesta criatura va provocar el caos al poble tot espantant totes les ovelles dels pastors. Poc després es van produir una sèrie d'incendis fortuïts que van acabar provocant que totes les famílies del poble acabessin marxant excepte una. La família que es va quedar, però, no va trigar a fer les maletes quan van començar a sentir sorolls estranys, fins que finalment el Simiot va entrar a casa seva i va destrossar-los part del mobiliari.

👀5 llocs que segur no coneixes a prop de Barcelona per fer excursions d’un dia amb transport públic
 

La Torre Salvana

La Torre Salvana és un dels punts més misteriosos del país. Tant, que també es coneix com el Castell del Diable. Aquest castell medieval es troba completament abandonat i aquells que hi han anat en temps més recents diuen que han presenciat psicofonies d'aquesta època, fins i tot algunes que impliquen espases. D'altres han notat impulsos físics, com si els estiressin. Però, segurament, el fenomen estrany més conegut de la Torre Salvana és el del fum negre a través d'una de les finestres.

Hospital del Tòrax de Terrassa

Segurament res d'aquest edifici et sembli prou misteriós. Això sí, abans de ser el Parc Audiovisual de Catalunya, on s'hi han gravat formats tan coneguts com 'Operación Truinfo' i la pel·lícula 'Un Monstruo viene a verme', aquesta era una de les institucions més importants del país en termes sanitaris.

I és que l'Hospital del Tòrax, que va obrir a principis dels anys cinquanta, era un dels sanatoris més coneguts per als malalts de tuberculosi. De fet, durant els anys en què es va mantenir obert, era de tot menys un lloc fosc, on un percentatge molt rellevant dels pacients es recuperava i podia tornar a la vida normal.

Això sí, es diu que alguns d'ells no es veien capaços de continuar amb l'ingrés i posaven fi a la seva vida d'alguna manera. Per això es diu que dins del recinte s'hi han presenciat psicofonies, comunicacions amb pacients que no han pogut passar al més enllà i s'han quedat al sanatori com a fantasmes.