A Anglaterra continuen sense entendre el motiu pel qual el Reial Madrid va deixar escapar a Martin Odegaard, un jugador que va arribar a Londres per la porta del darrere, rebutjat pel Madrid, i que ara és un dels grans referents d'un Arsenal que continua liderant la Premier League, mantenint una lluita titànica amb el Manchester City de Pep Guardiola.

Odegaard, que malgrat els anys que porta en l'elit només té 24 primaveres, va arribar a l'Arsenal com cedit i, després d'enlluernar amb el seu joc, es va quedar en propietat a canvi de 35 milions d'euros. Un any i mig després, el seu valor és de 80 milions. És evident, doncs, que el Reial Madrid va cometre un greu error en deixar escapar el noruec, el que aquests dies recorden a Anglaterra.

Martin Odegaard celebra gol Arsenal / Foto: Europa Press
Martin Odegaard, celebrant un gol amb l'Arsenal / Foto: Europa Press

La culpa, de Zidane

I és que en els últims dies ha donat molt de què parlar un article del periodista Chris Beattie, màxim responsable de Tribal Football, titulat "Martin Odegaard i el Reial Madrid: per què només va poder trobar el que necessitava en unir-se a l'Arsenal". El periodista eximeix de culpa a Florentino Pérez, que es va limitar a seguir les peticions de Zinedine Zidane, el gran culpable de la sortida d'Odegaard del Reial Madrid. "Mikel Arteta ha llançat efectivament la carrera d'Odegaard. Tot el que no va poder treure Zidane Odegaard l'ha rebut del seu tècnic en els gunners", escriu Beattie.

"El suport. La confiança. La creença. Això va ser el que li va faltar a Odegaard com a jugador del Reial Madrid. Com deia Lauren, ningú no dubtava de la capacitat del noruec a Espanya. Però va fer falta un basc a Londres per donar la clau de l'èxit d'Odegaard: la confiança cega", afegeix el periodista, sorprès que el Reial Madrid menystingués d'un jugador que en la Reial Societat ja havia demostrat la seva enorme qualitat.

Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal Foto Europa Press
Mikel Arteta, entrenador de l'Arsenal / Foto: Europa Press

Odegaard acumula elogis

Mentrestant, a Anglaterra continuen al·lucinant amb Odegaard, que s'ha convertit en un dels líders del sorprenent Baby Arsenal d'Arteta. "Pren decisions ràpidament, i sempre de forma òptima. És notable. M'agrada la forma en què fa que el futbol sembli tan fàcil. S'ha desenvolupat molt bé. És realment sorprenent. Les seves decisions, també és un líder a l'equip", ha afirmat Arsene Wenger, exentrenador de l'Arsenal.

"En aquests moments, és el millor centrecampista de la Premier League. Té més influència ell a l'Arsenal que De Bruyne al Manchester City. No hi ha cap dubte que Martin és el número u en l'actualitat", ha dit, per la seva part, Paul Merson, llegenda viva dels gunners, a Sky Sports.