Tal com s'esperava a totes les travesses que es van fer al principi d'any, Ducati està sent la gran dominadora del present Mundial de MotoGP. Fa diversos anys que la marca italiana presenta les millors motos de la graella i aquest no serà una excepció. De fet, molt probablement, el títol final tornarà a disputar-se entre Pecco Bagnaia, vigent campió, i Jorge Martín, que a diferència de l'italià no pilota una moto satèl·lit. Però a més d'aquests noms, per a aquest curs cal sumar l'equació a Marc Márquez.

Johann Zarco: "Márquez és el llop al galliner de Ducati"

Evidentment, l'arribada del català a l'equip Gresini Racing de Ducati ha estat una de les notícies que més ha donat de què parlar a la MotoGP. El pilot de Cervera va abandonar Honda després d'una dècada per emprendre una nova etapa amb un únic objectiu: tornar a tenir una moto competitiva amb què aspirar a tot. De moment, encara no ha pogut lluitar per la victòria en cap dels Grans Premis que s'han celebrat en aquest 2024, però sí que s'ha entrevist una millora que ha generat certa il·lusió.

Pecco Bagnaia Marc Márquez / Foto: EFE
Pecco Bagnaia i Marc Márquez durant el passat Gran Premi de Portugal / Foto: EFE

Sembla improbable que Marc Márquez pugui lluitar pel títol Mundial aquest any, però si la seva temporada és molt bona, podria servir-li per fer el salt a la Ducati oficial de cara al 2025, per compartir equip juntament amb Pecco Bagnaia. Amb aquest canvi, les seves opcions de tornar a regnar es multiplicarien, però la marca italiana no té clar si això seria el millor per als seus interessos col·lectius, ja que podria generar una guerra interna que, segons Johann Zarco, ja ha començat. "Crec que Marc Márquez dins de Ducati és el llop al galliner. Pecco és molt tranquil, però Marc és molest, així que serà molt interessant. I per a Ducati, la imatge de Marc Márquez també és enorme", ha afirmat el pilot francès en unes declaracions ofertes al Canal+ França.

Marc Márquez continua perseguint l'empremta de Valentino Rossi

En aquesta entrevista, Johann Zarco ha volgut revelar altres de les claus que envolten aquesta temporada, parlant també referent a Marc Márquez. "Crec que Márquez té tal empenta que guanyarà curses, i que al seu cap vol jugar-se el campionat, vol assolir a Valentino Rossi en nombre de títols", ha assegurat el pilot d'Honda. Està clar que una de les grans ambicions que té Márquez d'aquí al final de la seva carrera és igualar els set títols de MotoGP que posseeix Valentino.

Marc Márquez i Valentino Rossi durant una roda de premsa / Foto: Europa Press
Marc Márquez i Valentino Rossi durant una roda de premsa / Foto: Europa Press

Aconseguir aquest objectiu serà complicat, però és obvi que, almenys ara com ara, haurà d'arribar de la mà de Ducati. Així doncs, el de Cervera haurà d'adaptar-se com més aviat millor a l'escuderia italiana i de poder somiar comptar amb una moto amb què pugui competir per tot.