Xavier Sala-i-Martin, economista de reconegut prestigi, però també exdirectiu del Barça i expresident de la Comissió Gestora blaugrana, qui millor que ell per opinar sobre l'actual situació que viu el club. I també responent amb contundència sobre què hauria fet si hagués hagut de vendre Leo Messi.

Preguntat al programa FAQS de TV3 sobre si ell, com a president de la Junta Gestora, hagués permès la venda de Messi, no ha tingut dubtes: "L'única decisió que hagués pres és convocar eleccions". Així deixa en evidència i retrata Carles Tusquets, l'actual president de la Gestora del Barça, que fa unes setmanes va assegurar que "econòmicament parlant m'hauria venut Messi, hauria estat desitjable. Pels diners que hauries rebut i pel que t'hauries estalviat".

Sala-i-Martin ha reiterat que la feina del president de la Gestora, apuntant indirectament a Tusquets, no pot sobrepassar els límits permesos en els Estatuts. I torna a recordar que "no és la feina del president de la Gestora vendre jugadors, la Junta Gestora ha de convocar les eleccions".

Tusquets sí ha convocat eleccions al Barça, previstes per al 24 de gener del 2021, però també ha passat alguns límits com el de convertir-se en un líder d'opinió sobre el Barça en diverses entrevistes en els mitjans de comunicació. Recordem que una de les tasques més destacades de Tusquets també ha estat negociar l'adequació salarial per a la supervivència econòmica del club. I de rebot el proper president blaugrana haurà de validar aquest acord amb els seus treballadors.

A més, Sala-i-Martin, repreguntat sobre el cas Messi, ha recordat que "quan vaig ser president de la Gestora només vaig prendre una decisió, que va ser convocar eleccions". L'economista va complir a la perfecció les seves obligacions, i afegeix que "jo soc el president de la Junta Gestora més curta de la història: vaig durar 27 dies".

Xavier Sala-i-Martín

Sala-i-Martin durant una entrevista / TV3

Un president de rècord

I també ha recalcat que només estant 27 dies com a 'president' del Barça, li dona una fita qui ningú pot igualar de moment, ni Joan Laporta, Sandro Rosell, Josep Maria Bartomeu o qualsevol altre president de la història del Barça: "Em dona a mi el rècord mundial de títols per any". Traslladat a la pissarra vol dir que "jo en vaig guanyar 1 en 27 dies, que si calcules en anys, són 13 títols a l'any".

Finalment, preguntat per quina hagués estat la seva decisió com a soci, culer i economista sobre la venda de Messi, deixant de banda ser president de la Junta Gestora, la seva resposta ha estat diferent: ha somrigut i ha afirmat que "no haig de respondre jo".

 

Imatge principal: Xavier Sala-i-Martin durant l'entrevista al programa FAQS / TV3

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat