Xavi Vilajoana s'ha presentat oficialment com a precandidat a les eleccions del Barça. Exmembre de la junta dimitida de Josep Maria Bartomeu, ha estat present al club intermitentment durant els últims trenta anys. Ara, després d'un últim any desastrós al costat de Bartomeu, ha decidit emprendre sol el repte de convertir-se en president.

Aposta per la Masia

"Un home Barça", es defineix Vilajoana. I certament ho és perquè a banda de ser directiu de la junta del Barça amb Bartomeu, com a responsable del futbol femení, Barça B, formatiu i la Masia, també va ser directiu a les juntes de Joan Laporta i Sandro Rosell. A més, va ser jugador del juvenil, sub-19 i del Barça C de futbol abans de convertir-se en jugador i capità del primer equip de futbol sala.

El seu discurs, "aposta i compromís" per la gent de casa, de la Masia, i assegura que "somio amb un Barça de la casa". I defensa tenir "profunditat, coneixement, sentiment i estima" pel club, uns requisits que ha de tenir un president del Barça.

Exesportista i empresari, amb les carreres d'enginyeria industrial, humanitats i ADE, i diplomes en ciències empresarials i econòmiques, es defineix com un candidat diferent i preparat. Vilajoana confia en les seves possibilitats: "Si no cregués que soc el millor candidat no em presentaria".

Desmarcant-se de Bartomeu

Però la seva precandidatura té un punt que trontolla, que és el de ser directiu de Bartomeu fins el dia de la dimissió. Sense acabar de deixar clar si és continuista o no, ha confirmat que "no tindré ningú de la junta directiva de Bartomeu". Així doncs, vol foc nou i es desmarca totalment de la junta sortint. Això sí, no ha volgut dir els que l'acompanyaran i explica que "la meva candidatura no serà de noms, sinó de projecte, potencialitats i molt treball".

Tampoc s'ha volgut mullar sobre la gestió de Bartomeu i la junta de la qual ell formava part. "Totes les juntes han fet coses bones, no tan bones i millorables", però afirma que "tinc clar que hagués fet coses diferent" i "les coses que s'han fet malament".

No es mulla

Tot i no voler-se mullar políticament i sense determinar el posicionament que prendria l'entitat si ell fos president, ha dit que "el Barça sempre estarà al costat del que decideixi el poble de Catalunya". Igual que en el cas de l'Espai Barça, que tampoc s'ha decantat per res: "Ens l'hem de replantejar en certs aspectes, però el soci es mereix tenir el nou Camp Nou".

Sobre Leo Messi assegura que "el primer que faré com a president és seure amb ell, escoltar-lo i fer-li una proposta". I confia en Ronald Koeman: "Si soc president, Koeman serà l'entrenador del Barça perquè és l'actual entrenador".

 

Imatge principal: Xavi Vilajoana durant la presentació de la seva candidatura / Joan Monfort