Alejandro Balde estava davant de l'oportunitat de la seva vida. Després de participar en diversos entrenaments amb el primer equip l'any passat, i fer la pretemporada, li van comunicar que seria un membre més a la plantilla del Barça. Amb la marxa de Júnior Firpo, era l'elegit per ser el recanvi de Jordi Alba, i donar-li descans. Però li van fer fitxa del filial, perquè pogués continuar jugant amb ells, i tenir ritme competitiu. El problema és que les lesions s'han encebat amb ell.

Ha tingut molt mala sort, i a això també cal sumar-li el positiu en COVID 19 de fa unes setmanes. És el que li ha impedit de poder tenir més continuïtat, ja que, sempre que ha hagut d'ingressar al terreny de joc, ha deixat molt bones sensacions. Ronald Koeman va ser el primer en quedar gratament impressionat amb les seves condicions, especialment, amb la velocitat que té. I Xavi Hernández també confia enormement en la seva progressió.

alejandro galleda quini fc barcelona barça granada europa press

Alejandro Balde/ Europa Press

No obstant això, encara el veuen massa inexpert, i creuen que necessita continuar creixent per poder ser una peça important en el Camp Nou. Cal tenir en compte que encara està en edat juvenil, ja que va néixer l'any 2003. Per aquest motiu, han començat a estudiar una possible cessió a un conjunt de La Liga Santander, sense descartar La Liga SmartBank o l'estranger, amb la intenció que pugui continuar acumulant experiència i madurant.

És una de les grans promeses que han sortit de La Masía en els últims temps, i no tenen dubte que acabarà triomfant. El problema és que el Barça no li pot garantir minuts a l'elit, ja que necessiten a un crack que doni un rendiment immediat en aquesta posició. No volen carregar de responsabilitat a Balde, i és el que ha portat a Joan Laporta a reunir-se amb el seu agent, per parlar de la seva sortida durant aquest gener, o a l'estiu.

Xavi és partidari de donar un vot de confiança a l'internacional espanyol sub 19, i esperar per prendre una decisió definitiva. Tanmateix, sembla que està decidit que se n'anirà quan arribi una oferta decent, d'un equip que li prometi continuïtat.

No volen cap altre cas Riqui Puig

El que busquen evitar tant sí com no és que succeeixi el mateix que amb Álex Collado o Riqui Puig, només per posar un parell d'exemples. Ambdós van estar esperant massa temps una oportunitat, i la seva progressió es va veure clarament perjudicada. I actualment als seus 22 anys, es pot dir que s'han quedat estancats.

riqui puig busquets linares copa rei efe

Riqui Puig/ EFE

El primer va haver d'anar-se'n fa uns dies al Granada, mentre que el segon segueix en el Barça. En cas d'haver marxat abans, ara mateix podrien estar plenament consolidats.

Tanmateix, gairebé no tenen experiència.