Els dies de Jordi Alba en el Barça estan molt a prop d'arribar a la seva fi. Fa ja molt temps que venen advertint del seu evident declivi, però, malgrat això, mai no han firmat un substitut. De fet, ara mateix és l'únic lateral esquerrà amb fitxa del primer equip, després que venguessin a Júnior Firpo al Leeds United. Joan Laporta es va precipitar, apostant per un Alejandro Balde que no ha convençut, i ha demostrat estar massa 'verd'.

Per això, Xavi Hernández espera que el portin a un altre crac per a aquesta demarcació l'abans possible. I tot apunta que serà a l'estiu, ja que els pocs diners que tenien se l'han gastat en portar a Ferrán Torres, i ara la prioritat serà contractar un davanter centre. El de Terrassa espera que els seus desitjos es compleixin, i que arribi un futbolista que no només pugui donar descans al '18', si no que fins i tot pugui treure'l el lloc, i asseure'l a la banqueta.

Una dècada després del seu aterratge, l'ex del València i del Gimnástic de Tarragona pot perdre la seva condició de titular. Ha estat peça clau durant tot aquest temps, però l'edat no perdona, i el físic ja no l'acompanya. Als seus 32 anys, no es pot discutir que ja no és tan decisiu com ho era abans, i ni de lluny no té el mateix perill cada vegada que s'incorpora a l'atac. A això, cal sumar-li els problemes que té per defensar i recuperar la posició.

En el Camp Nou no tindran senzill trobar a un reemplaçament de garanties, si bé hi ha un nom que ha guanyat força. Perquè Alejandro Grimaldo ve fent mèrits per fer el salt a un equip més gran, i abandonar, una vegada per sempre, el Benfica. La Lliga BWIN se li queda molt petita, i malgrat que és molt feliç a Lisboa, ha reiterat que li encantaria canviar d'aires. I més, si és per tornar al Barça, on mai no va poder debutar amb el primer equip.

Demir Grimaldo Benfica Barca Champions EFE

Alejandro Grimaldo/ EFE

Era una de les grans promeses de La Masía, a la qual va arribar sent un nen, i va anar cremant etapes, fins a arribar al filial. Es va cansar d'esperar una oportunitat que mai no se li va presentar, i després de barallar-se amb l'entrenador culer que hi havia en aquell moment, Luis Enrique, va decidir anar-se'n a Portugal. La resta és història.

Laporta demana preu per Grimaldo

Grimaldo ha estat en el punt de mira d'equip com Juventus de Torí, Manchester City o Atlètic de Madrid. No obstant això, sempre ha deixat molt clar que on més li agradaria jugar és en el Barça.

Laporta s'ha atrevit a preguntar pel seu preu a la directiva lusitana, que ha respost taxant-lo en uns 30 milions d'euros. No poden demanar gaire més, doncs queda lliure el 2023 i no vol renovar.

És el favorit de Xavi per rellevar Jordi Alba.