L'arribada de Xavi Hernández al Barça ha provocat canvis en tots els sentits. I els principals afectats són els futbolistes del primer equip, que ja no gaudiran de la gran llibertat que tenien fins ara.

Les noves normes de Xavi Hernández al Barça

Des d'ahir que el tècnic de Terrassa dirigeix els entrenaments. I des del passat dilluns que els culers van escoltar les directrius que començarà a implementar Xavi. Va ser aleshores, durant la seva presentació oficial, quan es va conèixer la cara més rígida i disciplinada d'un Xavi que arriba per imposar ordre a l'equip blaugrana.

Xavi Hernandez banquillo Barca EuropaPress

Xavi Hernández assegut a la banqueta del Barça / EuropaPress

Xavi va afirmar que hi haurà "esforç, sacrifici i actitud", que s'aconseguirà a través d'"ordre i normes que caldrà complir". I aquest mateix dimarts es van conèixer les 10 primeres normes que hauran de seguir des de ja els jugadors del Barça.

Puntualitat, donar exemple, fer grup, disciplina, reglament, descans, meritocràcia, dedicació exclusiva, cap risc i educació són els primers manaments de l'era Xavi. I un dels futbolistes assenyalats en gran part d'aquests aspectes és Gerard Piqué.

pique a madrid GTRES

Gerard Piqué rient en un acte / GTRES

Gerard Piqué, el principal afectat

El defensa blaugrana és un gran professional, però no ho centra tot només en el Barça. Piqué és empresari i un personatge que apareix i desapareix quan vol de l'escena pública. El central barceloní domina gairebé tots els registres.

Propietari de l'empresa Kosmos Holding, és organitzador de la Copa Davis de tennis, ha creat un Mundial de Globus, és un iniciat en el món dels eSports... i és un habitual a Twitch juntament amb el seu amic Ibai Llanos. Però sembla que les noves normes de Xavi obligaran al defensa blaugrana a deixar alguns de les seves facetes.

I segons ha informat la Cope, un dels primers efectes de les noves exigències de Xavi ha estat l'anul·lació d'una entrevista que Piqué tenia pactada de cara a la setmana vinent al programa 'El Hormiguero' d'Antena3 dirigit per Pablo Motos.

Pablo Motos Gerard Pique El Hormiguero Foto Antena3

Gerard Piqué sent entrevistat fa dos anys per Pablo Motos / Antena3

Xavi va dir que seria encara més exigent amb els excompanys que segueixen a la plantilla culer de la seva etapa com a jugador i que encara són amics, com és el cas de Piqué. "Cal posar ordre", va explicar el de Terrassa. I tot es resumeix en la següent declaració que va fer Xavi en el dia de la seva presentació oficial: "Quan hi ha hagut normes, hem anat bé".

 

Imatge principal: Xavi Hernández saludant durant la seva presentació com a entrenador del Barça / EFE