El jugador de la primera plantilla del Barça més feliç després de conèixer l'acomiadament de Ronald Koeman va ser Riqui Puig. Feia temps que el centrecampista de Matadepera, enemistat amb l'entrenador neerlandès, esperava la sortida de Koeman, ja que sabia que amb ell a la banqueta no anava a ser protagonista mai.

Mentre Koeman s'anava desgastant a la banqueta del Barça, l'entorn de Riqui Puig s'anava movent amb intel·ligència. El jugador, un dels protegits de Gerard Piqué, era representat pel seu pare, però tenia a sobre de la taula una oferta que es podria convertir en un cop mestre, la de passar en mans de l'agència que lidera Arturo Canales, el representant de Piqué... i de Xavi Hernández.

Riqui Puig Barca gest Europa Press

Riqui Puig, jugador del FC Barcelona / Europa Press

Riqui, Piqué i Xavi comparteixen representant

Amb Koeman a la banqueta, Riqui Puig no va fer el pas, pendent del futur de l'entrenador. Després de l'acomiadament de Koeman, i abans que s'oficialitzés el retorn de Xavi Hernández al Barça, va sortir la notícia que el centrecampista de Matadepera havia canviat de representant, passat a formar part de la llista de clients d'Arturo Canales.

Riqui Puig, doncs, passa ara a ser un jugador molt bé posicionat al vestidor, ja que és amic personal de Gerard Piqué, un dels grans líders, a més de compartir representant amb el central blaugrana i ni més ni menys que amb Xavi Hernández, el flamant nou entrenador. De fet, Riqui Puig fins i tot llueix el 6 que Xavi va fer etern en el Camp Nou.

Xavi Hernandez Campus EFE

Xavi Hernández, nou entrenador del Barça / EFE

Riqui no es mou del Barça

Riqui Puig és un d'aquells casos de jugadors sorgits en la Masia que agraden molt més a l'entorn que als entrenadors. Ni Valverde ni Setién, davant de la pressió mediàtica, no li van donar minuts, una tendència a què es va afegir Koeman, que en diverses ocasions va mostrar el seu malestar amb el centrecampista. L'entrenador, de fet, va arribar a acusar el jugador de filtrar coses de dins del vestidor, el que va provocar una crisi important.

El Barça, de fet, ha intentat fins i tot en tres ocasions que Riqui Puig sortís cedit, perquè es foguegés fora del Camp Nou, però el centrecampista, sabent-se protegit, sempre es va negar, convençut que acabaria triomfant en el Camp Nou. Ara té davant de si la seva millor oportunitat, però potser també l'última. Si amb Xavi a la banqueta es repeteix la història, a Riqui Puig ja no li quedaran excuses per haver d'abandonar el Barça. Si triomfa, el centre del camp de l'equip blaugrana serà seu per a la pròxima dècada.

 

Imatge principal: Gerard Piqué, en un partit del Barça d'aquesta temporada / Europa Press