Xavi Hernández ha demostrat, des de la seva arribada a la banqueta del FC Barcelona el mes de novembre passat, que no es casa amb ningú. Quan va assumir el càrrec d'entrenador del primer equip, molts van ser els dubtes sobre el tractament que tindria amb els jugadors més veterans de la plantilla, amb qui ell havia coincidit sent encara jugador. Sobretot, el focus es va posar en tres noms. Sergio Busquets, Jordi Alba, i Gerard Piqué. Els dos primers continuen gaudint de la confiança del tècnic, però el cas del central sembla ser molt diferent.

Gerard Piqué, més futbolista o empresari?

Va continuar sent titular, mentre no estava lesionat, perquè la competència en aquesta posició era escassa, però això pot ser molt diferent en la temporada que està a punt de començar. Ja al final del curs passat, tant Joan Laporta com el mateix Xavi es van reunir amb Piqué per transmetre-li que, si volia continuar de blaugrana, havia d'assumir que la seva importància a l'equip anava a decaure. El defensa es va mostrar convençut del seu futbol, i va assegurar que encara que fitxessin el millor central del món, continuaria sent titular.

Piqui Xavi Hernandez Barca EFE
Gerard Piqué i Xavi Hernández, en un partit del Barça / Foto: EFE

Tot això va arribar enmig de problemes extraesportius en els quals es va veure involucrat el futbolista, tant al seu vessant familiar, amb la separació de Shakira, la seva dona i la mare dels seus dos fills, i les investigacions pels àudios amb Luis Rubiales, president de la federació espanyola de futbol, per l'organització de la Supercopa. Ni a Xavi ni Laporta els agrada que es desviï el focus i es parli més d'un jugador pel que fa fora del terreny de joc, i li van demanar un canvi.

Xavi Hernández ja no el considera titular

Així ho va manifestar el president blaugrana en l'assemblea extraordinària del mes de juny passat que va servir per demanar l'activació de les palanques econòmiques. "Piqué ha triat continuar sent futbolista professional, perquè hi havia la dualitat d'elegir entre empresari o futbolista, i els asseguro que ha triat ser futbolista", va voler explicar Laporta. Una cosa que, a priori, havia de calmar els nervis de Xavi. Però res més lluny de la realitat. Perquè segons explica Culémania, a l'entrenador blaugrana li va sentar malament rebre una notícia que es va publicar sobre el futbolista.

gerard piqui fcbarcelona santiago bernabeu real madrid clasico celebracion EFE
Gerard Piqué celebra el 0-4 en el Clàssic / Foto: EFE

El titular elegit per El País va ser el següent: "Gerard Piqué dona més pes al seu perfil empresarial en incorporar-se al lobby Barcelona Global". Una cosa que era totalment contradictòria a què havia dit Laporta. Xavi s'hauria enfadat molt i seguiria convençut que Piqué ja no és titular, i menys encara amb els fitxatges de Christensen i Jules Koundé. Piqué haurà de treballar en silenci per donar-li la volta a una situació que no sembla gaire favorable per als seus interessos esportius.