La posició que està més ben coberta al FC Barcelona per a la temporada 2022-23 és la de defensa central. El fitxatge d'Andreas Christensen com a agent lliure ja era una declaració d'intencions, però Xavi Hernández volia més i Mateu Alemany ha complert els seus desitjos amb la incorporació de Jules Koundé, que encara que també pot jugar de lateral dret, la seva posició natural és a l'eix de la defensa. Una situació semblant a la de Ronald Araujo, que no deixa de créixer a passos gegantescos, i sense oblidar Eric Garcia, en la seva segona temporada de culer i després d'haver firmat una gran pretemporada. I, a més, l'etern líder de la línia defensiva: Gerard Piqué.

Gerard Piqué no apunta a titular per a Xavi Hernández

O potser l'adjectiu d'etern hagi passat a millor vida. Perquè el central barceloní no parteix com a titular, a priori, per a Xavi Hernández. A més, el discurs de l'entrenador sempre que és preguntat per ell és bastant neutre, sense rastre de la relació d'amistat que van entaular quan eren companys d'equip. Xavi no es casa amb ningú, i així ho explica. "Tothom parteix de zero, tothom a competir, aquí no valen noms, val el rendiment, val el resultat i en això estem", va assegurar l'entrenador després d'un dels partits de la gira als Estats Units.

Piqui Xavi EFE
Gerard Piqué i Xavi Hernández dialoguen durant un partit / Foto: EFE

I és que va ser el mateix Xavi qui li va comunicar a Piqué, al final del passat curs, que si seguia a l'equip no tindria el mateix rol, a la qual cosa el central va respondre amb contundència. "Porta'm al millor central del món, que vindrà per ser suplent", va etzibar Piqué, un home d'idees clares. Sempre ha defensat que no vol retirar-se sent suplent, i, de moment, ho és. La seva vida fora del terreny de joc no està passant les seves millors èpoques, amb la separació de Shakira, i els dubtes sobre si els seus fills se n'aniran a Miami amb la seva mare.

No vol retirar-se sent suplent

La vida personal pot passar factura, i el principi de temporada no arriba en un moment fàcil. Si no vol ser suplent, té dues opcions. Assumir que, d'inici probablement ho sigui però treballar per deixar de ser-ho, o buscar una sortida. Sempre ha dit que vol retirar-se al Barça, però, com ja s'ha explicat, vol penjar les botes sent important, dues idees que poden acabar sent incompatibles. Queda un mes de mercat, i quan es tanqui ja es portaran tres jornades de lliga, per la qual cosa es podrà deduir una tendència sobre la seva importància a l'equip.

Gerard Pique Barca Europa Press
Gerard Piqué pot deixar de ser el cap de la defensa del Barça / Foto: Europa Press

Piqué és un futbolista, i una persona, bastant impulsiva, i encara que durant tot l'estiu s'ha mostrat amb un perfil baix, treballant en silenci i sense dir una paraula més alta que cap altra, fins que no sigui oficialment impossible, no pot descartar-se al 100% que sondegi les opcions que li ofereix el mercat. Sap que no li faltarien ofertes per continuar jugant a l'elit, però suposaria un xoc enorme veure'l amb una altra samarreta que no sigui la blaugrana.