El FC Barcelona està vivint una profunda transformació des de l'arribada a la banqueta de Xavi Hernández. El tècnic egarenc va assumir el comandament al novembre, després d'un molt mal inici temporada de l'equip amb Ronald Koeman, i a mesura que han anat passant les setmanes, el seu equip ha anat absorbint els conceptes transmesos i ha anat progressant a l'Europa League i a la Lliga, on ja s'ha instal·lat dins de les quatre primeres posicions.

Xavi Hernández, passat, present i futur del Barça

Encara que Joan Laporta en el seu moment va dubtar que aquest fos el moment ideal per donar-li les claus de l'equip, ara té clar que Xavi és l'entrenador del Barça per als propers anys, però hi ha algun equip que ha temptat l'entrenador blaugrana per impedir-ho, sense èxit.

Joan Laporta Xavi Hernandez FC Barcelona

Joan Laporta i Xavi Hernández, quan es va produir el fitxatge del segon / FC Barcelona

I es tracta d'un dels clubs que més desesperat va per trobar un integrant de garanties per a la seva banqueta, el Manchester United. Des de principi de temporada, Solskjaer va estar molt discutit i els seus resultats no el van ajudar a guanyar credibilitat, fins que a finals de novembre va ser acomiadat.

Des de principi de campanya els red devils havien estat pensant noms que poguessin rellevar en un futur al tècnic danès, i un dels que figuraven a l'agenda era Xavi Hernández, que encara estava en l'Al-Sadd però que ja tenia l'aura de futur entrenador blaugrana, una cosa que es va convertir en realitat el passat 6 de novembre, tres setmanes abans de la destitució de Solskjaer.

Sempre va rebutjar tothom, esperant el Barça

Xavi sempre va rebutjar totes les propostes que li van arribar mentre entrenava a Qatar, conscient que volia esperar al moment perfecte per desembarcar al Barça. El United, encara que ho va intentar tímidament, va veure clar que era impossible, per la qual cosa ràpidament va haver de reenfocar els seus objectius.

ralf rangnick manchester united europa press

Ralf Rangnick, entrenador interí del Manchester United / Europa Press

Ralf Rangnick va assumir el càrrec, de forma interina fins a final de temporada, quan passarà a ser un assessor del club, per la qual cosa els anglesos continuen desesperats per trobar un entrenador per a la pròxima temporada. Són molts els tècnics que han estat vinculats amb el club, encara que els que han sonat amb més força són Erik Ten Hag, actualment en l'Ajax, Mauricio Pochettino, tècnic del PSG, i Thomas Tuchel, que viu una situació delicada en el Chelsea.

Sigui quin sigui el pròxim integrant de la banqueta local d'Old Trafford, aquest no serà Xavi Hernández, que vol seure per molts anys més en el del Camp Nou.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, dirigint un partit del Barça / EFE