El serial entre Frenkie de Jong i el Barça segueix el seu curs. El migcampista neerlandès és un dels jugadors que més mercat té en la institució blaugrana, que necessita vendre per poder inscriure als nous fitxatges. El FC Barcelona està intentant donar-li sortida a de Jong o, o bé, que es rebaixi el salari, una cosa que no contempla el futbolista. Referent a això, Xavi Hernández, ha deixat en l'aire la continuïtat del seu jugador.

Xavi Hernández no té clar el futur de Frenkie de Jong

El tècnic egarenc ha comparegut davant dels mitjans per analitzar la victòria dels seus davant els New York Red Bulls (0-2). Frenkie ha jugat el seu primer partit com a titular en la seva posició natural, la d'interior, després dels partits davant l'Inter de Miami, Juventus i Reial Madrid, on va actuar com a suplent per acabar jugant de central.

Frenkie de Jong entrenament Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong en un entrenament amb el Barça / Foto: EFE

Referent a això, l'entrenador blaugrana ha negat que la decisió de fer-lo jugar de central es degués a una forma de pressió perquè abandoni la disciplina culer: "Que jugués de central en els altres partits no era un senyal que s'anés. No necessito enviar senyals en el camp, puc parlar directament amb els meus futbolistes".

A més, Xavi ha explicat per què de Jong ha tornat a jugar en la posició d'interior: "En aquest partit he fet moltes proves i una d'elles era veure a Nico de central, per això Frenkie ha jugat d'interior". Malgrat comptar amb el futbolista de 25 anys, el preparador de Terrassa ha deixat en l'aire la continuïtat del jugador, a qui el Barça vol donar sortida per equilibrar el fair play financer i la massa salarial: "No sé si es quedarà".

Frenkie de Jong Barça / Foto: EFE
Frenkie de Jong durant un partit amb el Barça / Foto: EFE

Xavi agraeix tenir una plantilla àmplia

El tècnic blaugrana ja ha manifestat en moltes ocasions que compta amb el futbolista d'Arkel. I seguint en la línia sobre la incertesa del seu futur, Xavi ha reconegut estar content amb l'actitud del seu pupil, tanmateix, ha afegit: "Queda temps i encara poden passar moltíssimes coses. De moment forma part de l'equip, com tots els que hi són."

L'entrenador de Terrassa ha admès la seva felicitat per tenir "molts futbolistes polivalents perquè això em dona la vida". Per la qual cosa la continuïtat de Frenkie de Jong podria ser clau per al tècnic del Barça, que veuria amb molt bons ulls comptar amb un altre futbolista més de la qualitat del neerlandès per dotar de competència la seva plantilla.

Xavi Hernández Barça entrenament / Foto: EFE
Xavi Hernández dirigint un entrenament del Barça / Foto: EFE

Xavi Hernández ha acabat la compareixença amb una reflexió sobre el mercat de fitxatges culer i sobre la situació de molts dels seus futbolistes: "La majoria ja saben si hi comptem o no, però sempre hi ha algun jugador amb mercat i veurem què passa". I ha tornat a agrair l'amplitud de plantilla: "Per a mi és una garantia tenir una plantilla àmplia, perquè al novembre, quan vam arribar, no la teníem. És millor que hi hagi competència, perquè això ens farà molt millor a tots." Veurem quins jugadors surten, qui es queda i si arriba algun reforç més al Spotify Camp Nou.