Xavi Hernández està tocat. S'havia fet a la idea que la temporada que ve seguiria sent l'entrenador del Barça, després de la famosa trobada del sushi, així que el canvi d'opinió de Joan Laporta el va agafar amb el pas canviat. De fet, ell va ser qui ho va accelerar tot. Laporta volia esperar a dilluns, però el neguit de Xavi, fart de veure als mitjans informacions sobre la seva sortida i sobre l'arribada de Hansi Flick, el van dur a preguntar-li al president, que va decidir fer el pas de comunicar-li a Xavi el seu final anunciat. 

"Han sigut dies complicats. Estic amb la consciència tranquil·la, orgullós. Penso que s'ha fet una bona feina tot i no assolir els objectius aquesta temporada. S'han aconseguit dos títols, agraït per l'experiència. Ara a gaudir de l'últim partit", ha començat Xavi la seva darrera roda de premsa, amb gest trist, conscient que el seu somni d'entrenar el Barça s'havia acabat.

Xavi remet a Laporta per saber els motius del seu acomiadament

El principal interès de la roda de premsa era conèixer els motius pels quals Xavi Hernández ha estat destituït només uns dies després d'haver estat ratificat, arguments, però, que Xavi no ha volgut explicar, remitent sempre al president. "Ahir el president em va traslladar les raons per fer aquest canvi de rumb. Els motius us els ha de transmetre ell. Les raons són seves, no meves. Només em queda acceptar-ho. Soc un home de club, sempre estaré a disposició del que necessiti el Barça. Seguiré veient el Barça i donant suport".

L'altre assumpte, la liquidació del seu contracte, que expirava el 30 de juny del 2025, ha estat resolt per Xavi inclús abans que el periodista pogués concloure la pregunta. "Ja sé per on vas. Amb la liquidació del meu contracte no hi haurà problema. El que vaig dir, així serà".

Xavi no descarta tornar al Barça en un futur

L'únic moment de la roda de premsa en què a Xavi li ha sortit un somriure ha estat quan ha estat preguntat sobre un futur retorn al Barça, si estaria disposat a tornar a treballar per al club. "Per què no? És el club de la meva vida. Hem passat per una muntanya russa d'emocions, però m'ha agradat. El Barça és el club que porto al cor, soc culer. Ara estaré un temps descansant, ho necessitem, i després ja veurem". 

Per acabar, Xavi Hernández no ha volgut entrar a opinar sobre com s'estan fent les coses al Barça, ha defugit del conflicte, tot i donar a entendre que no hi està massa d'acord. "No és bo que jo mostri públicament el que jo opino de la gestió. Ells saben el que penso, sempre he estat honest. Marxo agraït amb el president i amb tots els directors esportius, no he tingut cap problema. Soc un home de club, m'he adaptat a totes les dificultats. Vull marxar tranquil, en pau". I abans d'abandonar la sala de premsa, Xavi també ha tingut unes paraules per a la premsa, a la qual en el passat ha acusat de desestabilitzar l'equip. "Encara que no ho cregueu, us trobaré a faltar".