El Barça va aconseguir confeccionar durant el darrer estiu una plantilla temible i, sobretot, rica en alternatives. L'objectiu, facilitar-li la feina a un Xavi Hernández que al mes de gener de 2022 va heretar un equip sense ànima i el novè classificat a la Lliga per classificar-lo per a la Champions a través de la segona posició definitiva.

El temps va dictar sentència i l'elecció del nou tècnic va resultar ser l'encertada. Per aquesta raó, els Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Koundé i companyia que van arribar del mercat estaven cridats a ser la pedra angular d'un nou FC Barcelona més guanyador i, consegüentment, més ambiciós i segur de si mateix. No obstant això, i encara que el mateix Xavi va reconèixer que el mercat de fitxatges del Barça no havia estat perfecte perquè els hi va faltar l'arribada de Bernardo Silva, el cert és que també hi ha una demarcació que va quedar un pèl coixa: la de lateral dret.

Lewandowski Joan Laporta presentacion Barça (2) / Foto: EFE
Robert Lewandowski, en la seva presentació no oficial com a futbolista del Barça / Foto: EFE

El lateral dret del Barça, un forat negre des del 'primer' Dani Alves

El club celebrava el fitxatge de Jules Koundé com un salt de qualitat per a l'eix de la defensa, però en vista de la polivalència del francès i de la gran adaptació d'Andreas Christensen, Xavi Hernández va solidificar l'experiment de Kounde al carril dret per deixar-lo ja com a titular indiscutible.

A més a més, el baix rendiment que va oferir un Hector Bellerín que avui ja no juga al Barça donava més raó al club que Kounde era la solució i que, per contra, que la demarcació de lateral dret és un forat negre per al Barça. Ni Douglas, ni Emerson, ni Dest ni ara Héctor Bellerín han resultat la meitat de bons que aquell Dani Alves que va escriure un llegat històric en la seva primera etapa com a futbolista del Barça. Tant és així, que Joan Laporta va donar llum verda a la seva tornada ja amb 39 anys i, certament, va resultar ser una bona solució en vista que el carioca va acceptar rebaixar-se el sou fins al mínim professional.

Joan Laporta Dani Alves Barca presentacion EFE
Joan Laporta, presentant Dani Alves al Camp Nou com a futbolista del Barça / Foto: EFE

Xavi Hernández escalfa el càsting del nou lateral

Sigui com sigui, i encara que Kounde està resultant ser un lateral improvitzat molt profitós per l'equip blaugrana, la secretaria tècnica culer té clar que un dels fitxatges del pròxim estiu ha de ser un nou actiu per al carril. En aquest sentit, molt s'ha parlat del nom de Benjamin Pavard, que, a més a més, sembla la millor opció per rendiment, però també viable quant a l'economia.

No obstant això, el diari Sport avança noms com Jeremie FrimpongDiogo DalotAmar DedicStephane SingoThomas Meunier Josip Juranovic. Entre ells, el primer seria el més car, però tots els demés, amb un caixet inferior o un contracte a punt d'expirar, serien opcions low cost que, d'afegida, acceptarien un salari més aviat baix.