Xavi Hernández va demanar a la prèvia del Barça-Eintracht de Frankfurt l'ajuda de l'afició blaugrana. L'objectiu era aconseguir la classificació per a les semifinals de l'Europa League i l'equip va patir molt a Alemanya davant d'un equip temible a les transicions. I les grades del Camp Nou han estat plenes, però de seguidors de l'Eintrach de Frankfurt. I és que la sensació és que a l'hora de la veritat l'afició del Barça li ha donat l'esquena a l'Europa League. Molts socis han venut el seu carnet, preferint marxar fora per les vacances de Setmana Santa, i la sensació és que no hagués passat el mateix si hagués estat la tornada dels quarts de final de la Champions League.

"El que ha passat a les grades és vergonyós i indignant. Haurem de ser molt estrictes i tot apunta que s'han produït coses rares. Com a culer he sentit vergonya. Prendrem mesures i les explicarem. Ha estat molt greu", ha declarat Joan Laporta. "Estic decebut i ho hem parlat amb els jugadors abans del partit. Esperàvem que l'afició ens ajudés i ens hem trobat un camp dividit. Un dia que necessitàvem un gran ambient, no l'hem tingut. No és cap excusa, no hem estat bé en tota l'eliminatòria, no hem competit bé. És una evidència que no ens ha ajudat. Esperàvem 70 o 80.000 culers. Des del vestidor volem saber què ha passat", ha manifestat Xavi Hernández després del partit. "Tothom està en el seu dret de vendre els seus carnets, peró la realitat és que veure un Camp Nou amb tants aficionats del rival fa molta molta llàstima…", ha escrit Enric Masip al seu compte oficial del Twitter. "M'ha sorprès que hi hagués tants aficionats rivals", ha manifestat Araujo després del partit.

Eintracht Franfurt Barça EFE

Els jugadors de l'Eintracht, amb les grades del Camp Nou plenes d'aficionats alemanys / EFE

Marea blanca al Camp Nou

Que una cosa extraordinària anava a passar s'ha començat a veure aquest dijous al matí. Milers d'aficionats de l'Eintracht han pres el centre de Barcelona, quan el Barça només havia venut 5.000 entrades per a seguidors de l'equip alemany. A mitja tarda, uns 12.000 aficionats de l'Eintracht, segons la Guàrdia Urbana, han decidit anar al Camp Nou caminant, la qual cosa ha obligat les forces de seguretat a tallar carrers, com Aribau o la Diagonal, a més de fer un seguiment especial. No hi ha hagut incidents greus, més enllà d'un de puntual amb un grup de Boixos Nois, però ningú no sabia gaire bé quants d'aquells aficionats tenien entrada.

I amb el pas del temps s'ha vist que la majoria tenia dret a entrar al Camp Nou, ja que la revenda d'entrades ha estat massiva, tal com ha informat el club, provocant que les grades del Camp Nou es veiessin més blanques que mai, i amb els problemes habituals quan s'ajunten aficionats, quan la UEFA és estricta amb el fet de delimitar els aficionats de l'equip rival per evitar incidents. Després del descans, a més, la zona de la Grada d'Animació s'ha quedat buida, ja que els seus membres se n'han anat del Camp Nou durant 10 minuts en mode de protesta.

Derrota abans de començar

En un estadi que semblava més la seu d'una final, amb l'afició partida, el Barça ha iniciat el partit fred. I és que l'equip blaugrana ha començat a perdre l'enfrontament abans del xiulet inicial. Després ha arribat el penal, absurd, d'Eric Garcia, i tot s'ha anat complicant. Sense un Camp Nou 100% blaugrana, que pogués empènyer l'equip en els moments delicats, tot ha anat de cara per a l'Eintracht, que ha guanyat amb una facilitat esborronadora. De fet, la golejada podria haver estat molt pitjor.

Òbviament, el soci del Barça és lliure de fer el que consideri amb el seu carnet i d'anar al Camp Nou quan ho consideri, però aquest dijous ha quedat clar que l'Europa League no és tan important per a part de l'afició com sí que ho era per al club, l'entrenador i l'equip.

 

Imatge principal: Xavi Hernández, donant ordres als seus jugadors durant el partit d'aquest dijous / EFE