Xavi Hernández pregona l'estil Barça. El debut de l'egarenc com a entrenador ha acabat amb empat contra el Palamós en terres catalanes. L'Al-Sadd, l'equip que dirigeix Xavi, ha tret un empat d'un partit protagonitzat per la seva estrena i pel VAR (1-1).

Ensenyant la filosofia Xavi

Des del primer minut del partit que Xavi ja s'ha fet notar. Només ha parat per seure a la seva banqueta en el moment previ a la seva estrena, perquè després, amb el xiulet inicial, s'ha acabat el relaxament. El ja entrenador egarenc no ha parat pràcticament en cap moment de donar indicacions des de la banda a l'Estadi Palamós-Costa Brava.

I com que no seia, només feia que corregir els seus futbolistes per acabar plasmant sobre el camp la idea que ell té al cap: el model Barça. L'Al-Sadd ha jugat amb el 4-3-3 que tantes vegades ell ha defensat sobre la gespa del Camp Nou. I la filosofia del joc posicional s'ha fet evident a Palamós. La primera jugada del partit ja ha estat una llarga possessió dels qatarians, amb participació també del porter amb els peus. Una clara declaració d'intencions.

I amb les premisses clares, l'Al-Sadd, un dels millors equips asiàtics, ha portat el ritme del duel contra un Palamós teòricament inferior, però que no ha perdut el sentit del seu plantejament. El conjunt de Primera Catalana ha anat a remolc dels desitjos de l'Al-Sadd, però ha disposat de les millors ocasions en el primer tram del partit.

Xavi entrenador banqueta Alsadd EFE

L'Al-Sadd no encerta

L'Al-Sadd passava per encomanar-se a les voluntats de Gabi (ex de l'Atlètic de Madrid), que és el cervell del conjunt de Xavi, i d'Azizansari, que amb el '9' a l'esquena i la seva depurada tècnica ha marejat en més d'una ocasió la defensa local.

Però tot i el domini dels asiàtics, el Palamós, amb verticalitat i les idees molt definides, ha aprofitat les petites errades de l'Al-Sadd per accelerar el partit i amb un parell de passades sempre plantar-se a l'àrea. I precisament d'aquesta manera ha arribat el primer gol del partit a l'àrea rival. Al minut 16, el Palamós ha enviat una pilota al travesser i posteriorment, en la mateixa jugada, Tamba ha resolt amb un gran cop de cap des de dins l'àrea. Però el VAR, també present en el debut de Xavi a les banquetes, ha acabat anul·lant el gol.

L'Al-Sadd, tot i l'ensurt, ha continuat amb la filosofia marcada per Xavi: control, moviments i paciència. El joc de l'Al-Sadd ha recordat a certs tics de l'època gloriosa de Pep Guardiola a la banqueta del Barça, amb Xavi com a jugador: pressió alta, defensa a línia del mig del camp, atreviment i aquelles jugades que es cuinaven, es cuinaven i es cuinaven, però que semblava que fins que la pilota no estava dins de l'àrea petita ningú tenia permès fer gol.

Xavi Hernández Palamós Al Sadd EFE

El VAR, ara sí

Però si a la primera meitat el VAR ha acabat ensorrant els ànims dels 1.400 espectadors presents a l'estadi palamosí, ja ben entrada la segona meitat els ha donat la gran alegria. Era el minut 76 de partit quan el Palamós ha vist recompensada una gran segona part (amb molts canvis per als dos equips) gràcies a un penal. En primera instància el capità David Cano ha fallat el xut des dels onze metres després de tocar la pilota al travesser i rebotar sobre la línia, però finalment el VAR ha concedit el gol.

Però el partit no s'ha acabat aquí tot i que alguns ho pensessin. L'Al-Sadd ha posat una marxa més i ha aprofitat al 85 una passada entre línies que ha superat la defensa local perquè Nam Tai empatés amb un xut gairebé sense angle des de dins l'àrea.

L'estrena de Xavi ha acabat amb un empat entre el Palamós i l'Al-Sadd. Però sobre la gespa de l'estadi palamosí s'han vist les primeres passes de la nova filosofia de l'exjugador del Barça. Comença una nova era?